Premier League

Mourinho ile Conte kapıştı

Chelsea, İngiltere Federasyon Kupası çeyrek finalinde sahasında Manchester United'ı 1-0 yenerek yarı finale çıktı. 35. dakikada Herrera'nın kırmızı kart görmesinin ardından iki teknik adam sert bir şekilde birbirlerinin üzerine yürüdü.

Konular: Spor, Futbol
Chelsea Premier Lig'de de lider. [Getty]

kupanın son şampiyonu manchester united, 5 yıldır yenemediği londra ekibine karşı sahaya rooney, zlatan ibrahimovic ve martial gibi önemli gol silahlarından yoksun çıktı. maçın 35. dakikasında hazard'a yaptığı faulün ardından herrera'nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle konuk ekip 10 kişi kaldı. manchester temsilcisinin ispanyol file bekçisi de gea, iki önemli pozisyonda topu son anda çelerek takımının geriye düşmesine engel oldu ve ilk yarı golsüz sona erdi.

karşılaşmanın 51. dakikasında rakip ceza yayı önünde topla buluşan kante'nin vuruşunda meşin yuvarlak kaleci de gea'nın sağından ağlara gitti ve chelsea skor üstünlüğünü yakaladı. sezon öncesi leicester city'den başkent ekibine transfer olan kante, yeni takımındaki iki golünü de manchester united'a karşı kaydetti. kalan dakikalarda skoru koruyan chelsea, müsabakayı 1-0 kazanarak yarı finale yükselen taraf oldu.

portekizli teknik adam jose mourinho, eski takımı chelsea ile şampiyonluklar yaşadığı stamford bridge stadı'nda bu sezon ikinci maçından da mağlubiyetle ayrıldı. londra temsilcisi, ekim ayında oynanan lig müsabakasını 4-0 kazanmıştı.

chelsea, kupada manchester city, arsenal ve tottenham hotspur'un ardından adını yarı finale yazdıran son takım oldu. kupada 2002 yılından bu yana ilk kez üç londra takımı yarı finale kalmayı başardı. bu turda arsenal ile manchester city, chelsea ile de tottenham hotspur eşleşti.

federasyon kupası'nda yarı final maçları 22 ve 23 nisan'da, final ise 27 mayıs cumartesi günü oynanacak. kupanın sahibi bulacağı final maçına wembley stadı ev sahipliği yapacak.

‘chelsea’nin bir numarası yine benim’

manchester united, chelsea’ye elendi fake manchester united’ın teknik direktörü jose mourinho hâlâ chelsea’nin bir numaralı isminin kendisinin olduğunu söyledi.

chelsea tarihinin en başarılı teknik adamı olan mourinho “eğer dört kez premier lig’i kazanan bir teknik direktörleri olursa ben iki numaraya düşerim” dedi.

kariyerinde üç şampiyonluk yaşadığı chelsea'nin bir grup taraftarının maç boyunca "hain", "hepsi senin suçun" ve "artık özel biri değilsin" şeklindeki protestolarıyla ilgili ingiliz basınına açıklamada bulunan mourinho, "onları 4 premier lig şampiyonluğuna taşıyacak bir teknik adam bulana kadar en iyi benim. bu gerçekleştiği takdirde iki numara olacağım. o zamana kadar hain dedikleri kişi bir numara olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

karşılaşma sırasındaki protestolara chelsea'nin başında kazandığı şampiyonluklara istinaden eliyle üç işareti yaparak cevap veren 54 yaşındaki teknik adam, "istedikleri şekilde düşünmekte özgürler. ben profesyonelim ve maçlar sırasında görev yaptığım kulübümü savunmak durumundayım." değerlendirmesinde bulundu.


kaynak: aa ve al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;