Şike

Müfettişten Trabzon’a ret talebi

Fenerbahçe, UEFA Disiplin Müfettişi’nin Trabzonspor’un şikayetinin reddine yönelik rapor hazırladığını duyurdu. Trabzon, UEFA'nın TFF kararlarını tanımamasını istiyordu.

sarı laciverli kulüpten yapılan açıklamada şöyle dendi:

“uefa disiplin müfettişi, trabzonspor kulübü tarafından kulübümüz ile ilgili yapılan 9 mayıs 2014 tarihli şikayetin uefa’nın yetki alanı dışında kaldığından kabul edilemez olduğu, her halükarda trabzonspor tarafından yapılan 9 mayıs 2014 tarihli şikayetin reddedilmesi gerektiği yönünde 11.11.2014 tarihinde görüş bildirmiş olup, anılan raporun bir örneği bilgi için kulübümüze gönderilmiştir.”

trabzonspor, 9 mayıs 2014 tarihinde uefa ve fifa’ya başvuruda bulunmuş ve 2010-2011 sezonunda türkiye ligi’nde şike yapıldığını iddia etmişti.

bordo mavili kulüp, uefa’dan, fenerbahçe’ye ve yöneticilerine ceza vermeyen türkiye futbol federasyonu’nun bu kararlarını tanımamasını istemişti.

trabzonspor: temiz olduğumuz yine vurgulandı

trabzonspor da resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. açıklamada, söz konusu raporun nihai karar olmadığı, nihai kararın 11 aralık'ta verileceği vurgulandı.

fenerbahçe'nin trabzonspor'u şikayetiyle ilgili de ellerine bir rapor ulaştırıldığını belirtilen açıklamada, "müfettiş, fenerbahçe'nin iddialarını ve sunulan telefon kayıtlarını ayrıntılı olarak incelemiştir. netice olarak, uefa disiplin kurullarının, trabzonspor hakkındaki suçlamalara dair karar vermeye yetkileri olmadığını belirtmiş, ayrıca suçlamaları destekleyecek yeterli delil de bulunmadığı vurgulanmıştır" dendi.

açıklama, "uefa disiplin müfettişi, tff disiplin kurullarının ve ceza mahkemesi süreçlerinin uefa'ya bildirilmesi gerektiğini, fakat bildirilmediğini, bu nedenle trabzonspor'a 10 bin euro para cezası verilmesi gerektiğini savunmuştur. müfettişin bu talebi, usule ilişkin bir yaptırım talebidir. netice olarak trabzonspor'un temiz olduğu bir kez daha vurgulanmıştır" ifadeleriyle sona erdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;