15 Temmuz darbe girişimi

Muhalefet Yenikapı'ya davet edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Başkanı Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitingde konuşma yapmaları için davet etti.

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, ak parti genel başkanı binali yıldırım, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ve mhp genel başkanı devlet bahçeli'ye, 7 ağustos'ta yenikapı'da düzenlenecek "demokrasi ve şehitler mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet gönderdi.

cumhurbaşkanlığı genel sekreteri fahri kasırga imzasıyla ak parti genel sekreteri abdulhamit gül, chp genel sekreteri kamil okyay sındır ile mhp genel sekreteri ismet büyükataman'a, üç genel başkanın 7 ağustos'ta yenikapı'da yapılacak "demokrasi ve şehitler mitingi"ne katılarak konuşma yapmaları için davet mektubu gönderildi.

davet mektubunda, şu ifadelere yer verildi:

"türk silahlı kuvvetleri bünyesine sızmış fetullahçı terör örgütü mensubu, asker elbisesi giymiş bir grup teröristin 15 temmuz 2016 gecesi başlattığı darbe girişimi, milletimizin gösterdiği yürekli ve kararlı direniş sayesinde akamete uğratılmıştır.

toplumun tüm kesimlerinin, tüm renklerinin, ülkesini ve milletinin geleceğini korumak için bir araya gelişinin sembolü haline dönüşen 15 temmuz darbe girişimi ve sonrasında, sayın genel başkanınızdan üyelerinize kadar partinizin tüm mensuplarının demokrasiden, özgürlükten ve hukuk devletinden yana gösterdiği güçlü duruş, her türlü takdirin üzerindedir.

milletimiz sayın cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, o geceden beri sokakları terk etmemiş ve dünyada örneği olmayan bir demokrasi nöbetine başlamıştır.

ülkemizin tüm şehirlerinde, tüm meydanlarında devam etmekte olan demokrasi nöbetleri 7 ağustos 2016 pazar günü istanbul yenikapı meydanı'nda saat 18.00'de yapılacak "demokrasi ve şehitler mitingi" ile taçlandırılacaktır."

genel sekreter kasırga, mektubun son bölümünde, tüm vatandaşları mitinge katılmaya çağıran erdoğan'ın, genel başkanları da "demokrasi ve şehitler mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet ettiğini kaydetti.

erdoğan: yenikapı'da taçlandıralım

erdoğan, cumatresi günü atv yayınında yaptığı açıklamada meydanlardaki demokrasi nöbetlerinin önümüzdeki haftaya kadar sürmesini istemiş ve şu sözleri sarfetmişti:

"o heyecanı yaşamaya devam etsinler... bu akşam sayın başbakan ile de görüşecektim, şöyle bir teklifim var; biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü (7 ağustos) yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım diyorum. taçlandıralım, orada yapalım. orada bütün silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz ve bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımızla bir arada olalım. millet orada bir arada olsun. tüm siyasi partilerimizin bütün lider kadrolarını da davet edelim, onlarla orada bir arada olalım ve böylece oradan tüm türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. normalleşme sürecinin hızlanması da ülkemiz için çok çok önemli"

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;