Ortadoğu

Muhalifler stratejik bölgeye saldırdı

Suriye’de rejim karşıtı birlikler, başkent Şam ile Hums arasındaki uluslararası karayolunun bir bölümünü yeniden kapattıklarını duyurdu.

Haberin Öne Çıkanları

Hava saldırısı

Çatışmalar sürüyor

Kritik rota

Suriye ordusu muhaliflerin saldırısına hava operasyonuyla karşılık verirken bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor. [Reuters]

aktivistlerin açıklamasına göre, beşşar esed’e bağlı birliklerin karayolunda büyük ölçüde kontrolü sağlamasından saatler sonra muhalifler bölgeye tekrar saldırdı.

suriye ordusu muhaliflerin saldırısına hava operasyonuyla karşılık verirken bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor.

rejime bağlı birlikler daha önce bölgede bulunan iki kritik kasaba nebek ve yabrud'da kontrolü sağlamıştı. suriye ordusu son dönemde bu bölgeyi muhaliflerin elinden almak için tüm gücünü kullanıyordu.

kritik rota

muhaliflerin kontrolündeki hums kentini kuşatan esed'e bağlı askerlere şam'dan gönderilen takviye silah ve gıda yardımları bu yol üzerinden sağlanıyor.

muhaliflerin iddiasına göre karayolu ayrıca esed’in elinde bulunan kimyasal silahların sahil kenti lazkiye’ye taşınmasında kullanılacak.

aktivistler ayrıca, islam cephesi ve nusra cephesi savaşçılarının şam’ın kuzeyindeki adra kasabasında yer alan bir hava savunma üssü ve gümrük binasını ele geçirdiğini duyurdu.

suriye'de, mart 2011'de demokratik reform talebiyle başlayan gösteriler daha sonra muhalifler ile rejim güçleri arasında silahlı mücadeleye dönüşmüştü. bm verilerine göre ülkede bu sürede 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;