Suriye'de iç savaş

Muhaliflerin hedefi Lazkiye

Suriye’de muhalifler, Lazkiye kenti kırsalında yaşanan çatışmalarda rejime bağlı onlarca askerin öldürüldüğünü duyurdu. Rejim güçlerinin kullandığı bölgenin en yüksek noktası 45 Tepesi ve çevresi de tamamen muhaliflerin kontrolünde.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Muhalifler Lazkiye'ye doğru ilerliyor. [Al Jazeera]

lazkiye bölgesinde 22 mart’ta başlayan çatışmalarda muhalifler, rejime bağlı en az 250 askerin öldürüldüğünü iddia etti. 

muhalifler, rejim ordusunda görevli albay imad ismail ile birlikte ulusal savuma birliği’nde görevli 12 askeri öldürdüklerini ve kullandıkları askeri noktayı da tamamen imha ettiklerini söyledi.

mesar press haber ajansı, lazkiye kırsalında muhaliflerin kontrolündeki bir bölgeye saldıran rejim askerlerinden beşinin öldüğünü duyurdu. ajansa göre, esed’e bağlı birlikler yaşanan çatışmaların ardından geri çekilmek zorunda kaldı.

lazkiye bölgesinde bulunan al jazeera muhabiri, muhaliflerin stratejik öneme sahip 45 tepesi çevresini de tamamen ele geçirdiğini kaydetti. 

lazkiye'ye doğru ilerleyen muhalifler, güzergah üzerinde bulunan nebain ve semra kasabalarını da ele geçirdi. bölgede denize çıkan yolların kontrolü de muhaliflerde. 

rejim keseb'i bombalıyor

hatay'ın yayladağı ilçesine 7 km uzaklıkta bulunan keseb kasabasının muhaliflerin eline geçmesinden sonra suıriye ordusu kasabayı bombalamaya devam ediyor. muhalifler, son 24 saatte kasabaya 30 bomba düştüğünü söyledi. muhalifler ise lazkiye yakınlarında rejimin kontrolünde bulunan kardahat kasabasını grad füzeleriyle vurduklarını açıkladı.

şam yönetimi keseb kasabasını geri almak için idlib'teki güçlerini bu bölgeye naklediyor. 

diğer bölge

suriye insan hakları örgütü ise rejimin hava ve kara saldırılarında halep'te 20, idlib'te 15, dera'da 7, humus'ta 4, deyr ez zor'da 3, başkent şam'ın banliyölerinde 2, rakka ve hama'da birer olmak üzere 53 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

halep'e bağlı bluziye kasabasında ise nusra cephesi ve hür suriye ordusu (hso) rejim güçlerine ortak operasyon düzenledi. bölgede bulunan kaynakların aktardığına göre çok sayıda rejim askeri öldürüldü.

kaynak: al jazeera / aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;