Mısır'da darbe dönemi

Muhammed Fehmi ve Baher Muhammed'e af

Mısır'da darbe sonrası tutuklanan Al Jazeera gazetecileri Baher Muhammer ile Muhammed Fehmi'nin de aralarında bulunduğu 358 hükümlünün cezaları Cumhurbaşkanı Sisi'nin kararıyla affedildi.

[Fotoğraf: Reuters - Arşiv]

mısır'ın darbeyle göreve gelen cumhurbaşkanı abdülfettah sisi, cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanarak kurban bayramı vesilesiyle 358 hükümlünün cezasını affetti. cezası affedilen hükümlüler arasında al jazeera gazetecileri baher muhammed ile muhammed fehmi de bulunuyor. 100 kişilik listede insan hakları aktivisti yara selam ile senaa seyf de var. 

mısır mahkemesi, ağustos sonundaki duruşmada al jazeera gazetecileri mısırlı baher mohamed, kanadalı muhammed fehmi ve avustralyalı peter greste’yi 3 yıl hapis cezasına mahkûm etmişti. baher mohamed üzerinde silah bulundurmak suçlamasıyla 6 ay ekstradan hapse mahkûm edilirken, al jazeera çalışanları darbe rejimince tutuklanmış ve yargılanmışlar, sonrasında ise haklarında yeterli delil olmaması sebebiyle serbest bırakılmışlardı. 

şubat'ta sınır dışı edilen peter greste hakkındaki karar gıyabında verilmişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;