2016 Rio Olimpiyatları

Mülteci sporcu hayâlini gerçekleştirdi

Olimpiyat tarihinde ilk kez oluşturulan mülteci takımı adına yarışan Suriyeli yüzücü Rami Anis, erkekler 100 metre serbestteki 54.25 saniyelik performansıyla kariyerinin en iyi derecesini yaptı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar

anis, 59 sporcu arasından 56’ncı oldu. fakat bu onun kariyerinin en iyi derecesiydi. suriyeli yüzücü bu sonuçla hayâlinin gerçekleştiğini söyledi: bu rüyadan uyanmak istemiyorum. ben mülteciler ve suriyeli vatandaşlarım için yarıştım ve bunu tüm dünyaya gösterdim.

anis, 10 sporculu mülteci takımının yine suriyeli yusra mardini ile birlikte iki yüzücüsünden biri.

suriyeli yüzücü rami anis, yaşadığı şehir halep'teki bombalama olaylarının artması nedeniyle türkiye ve yunanistan üzerinden belçika'ya sığındı.

ikişer pantolon, tişört ve ceketle ülkesini terk etmek zorunda kalan 25 yaşındaki anis, ilk olarak ailesi tarafından türkiye'de öğrenim gören ağabeyinin yanına gönderildi. dört yıl boyunca galatasaray kulübüne ait olimpik yüzme havuzunda antrenmanlarını sürdüren anis, türk vatandaşlığı olmadığı için hiçbir müsabakaya katılamadı.

sonrasında yunanistan üzerinden belçika'nın gent şehrine geçen anis, burada eski olimpik yüzücü carine verbauwen ile çalışmaya başlayarak 100 metre kelebekte olimpiyatlara uzanan bir hikayeye imza attı.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;