Afrika

Mülteci teknesi battı: 251 ölü

Uganda’nın Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırında Albert Gölü’nü geçmeye çalışan mülteci teknesi alabora oldu. Çoğu çocuk 251 Kongolu mülteci hayatını kaybetti.

Konular: Afrika
Albert Gölü'nde batan tekneden 251 mültecinin cesedi çıkarıldı. [AFP]

albert gölü’nde batan 80 kişilik kapasiteye sahip teknenin 300 civarında mülteci taşıdığı belirtildi. kazada çoğu çocuk olmak üzere 251 mülteci boğularak hayatını kaybetti.

uganda'daki bir kampta kalan mültecilerin tekneye ülkelerine dönmek için bindikleri açıklandı.

demokratik kongo cumhuriyeti hükümetinin sözcüsü lambert mende omalanga, “albert gölü’nün uganda tarafından tekneye binen vatandaşlarımızın öldüğünü büyük üzüntü içinde doğruluyoruz” dedi. ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.

bm mülteciler yüksek komiseri antonio guterres de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın kendisini derinden sarstığını ifade etti.

m23 örgütünün demokratik kongo güvenlik güçleri tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından ülkeye dönen mülteci sayısında son aylarda artış var. mültecilerin büyük bölümü ise uganda’daki kamplarda bulunuyor. 

kaynak: afp ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;