Suriye'de iç savaş

Mumbuc'da çember daralıyor

Suriye'de ABD'nin havadan destek verdiği YPG liderliğindeki Suriye Demokratik güçleri, Mumbuc'un batısında bir köyü daha IŞİD'in elinden alarak, kente batıdan 2 kilometre kadar yaklaştı.

Mumbuc kentin tabelası. [Fotoğraf: Reuters]

ypg’nin liderliğindeki suriye demokratik güçleri (sdg), mumbuc kentinin batı kırsalında umm-us safa köyünü ele geçirerek kentin batı girişine dayandı. kentin batıda halep’le bağlantısını 9 haziran’da kesen sdg, abd’nin hava bombardımanıyla mumbuc’a batıdan 2 kilometre kadar yaklaşmış oldu.

suriye insan hakları gözlemevi, sdg’nin işid ile çatışmaya girdiğini, işid’in bomba yüklü bir araçla sdg’ye ait bir mevziiyi hedef aldığını söyledi. mumbuc’daki yerel kaynaklar, kentteki sivillerin zor şartlarda yaşadığını aktardı. su ve elektrik altyapısının çalışmadığına dikkat çeken kaynaklar, gıda stoklarının da hızla azaldığını belirtti.

gözlemevi, yaklaşık 800 kişinin mumbuc’dan kaçarak sdg denetimindeki bölgelere kaçtığını belirtti. askeri operasyonun başlamasından bu yana kenti terk edenlerin sayısının 2 bini aştığı tahmin ediliyor. mumbuc operasyonu kent merkezindeki binlerce sivilin güvenle kurtarılması için bir süreliğine yavaşlatılmıştı.

mumbuc’u işid’den almak için 31 mayıs’ta saldırı başlatan abd destekli sdg, kentin çevresinde çok sayıda köyü ele geçirdi. 7 haziran’da kenti kuzey, doğu ve güney yönlerinden kuşattı.

kaynak: al jazeera ve suriye insan hakları gözlemevi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;