Mısır'da darbe dönemi

Mursi bir haftada üçüncü kez mahkemede

Mısır’da askeri darbeyle görevinden alınan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin davasında sanıklar reddi hakim talebinde bulundu, mahkeme 4 Mart Salı gününe ertelendi.

Konular: Ortadoğu, Mısır
Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi darbeden sonra dört ayrı davada yargılanıyor. [AA]

görevden alındıktan sonra dört ayrı suçlamayla yargılanan eski cumhurbaşkanı mursi bir hafta içinde üçüncü kez mahkemeye çıktı. mursi mahkemeye, tutuklu bulunduğu kahire'nin güneyindeki tora hapishanesi'nden kahire’deki polis akademisine helikopterle getirildi. 

eski cumhurbaşkanı ve 14 sanık, altıncı duruşması yapılan ‘ittihadiye olayları’ davasında ‘2012’de cumhurbaşkanlığı sarayı önündeki gösterilerde göstericileri öldürmeye teşvik etmekle’ suçlanıyor. 

savunma avukatları davanın altıncı duruşmasında reddi hakim talebinde bulundu, dava önce pazartesi gününe, ardından hava koşulları nedeniyle 4 mart salı gününe ertelendi. 

avukatları 27 şubat perşembe günü mursi'nin yabancı örgütlere istihbarat sağlamakla suçlandığı "casusluk davasında" da reddi hâkim talebinde bulunmuş, dava talebin karara bağlanması için ertelenmişti. 

hakimin korumasına saldırı

cuma günü mursi’nin "firar" davasına bakan bir hâkimin korumalarından biri silahlı saldırıda öldürüldü. 

polis memuru abdullah metwally, kahire’nin kuzeyindeki mansura’da, sabah saatlerinde motosikletiyle nil nehri üzerindeki köprüden geçerken vuruldu.

metwally'nin korumalığını yaptığı hâkim, mursi’nin 2011 yılında hüsnü mübarek yönetiminin devrildiği ayaklanmalarda hapishaneden kaçmakla itham edildiği davaya bakıyordu.

kaynak: al jazeera ve aa

 

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;