Kıbrıs müzakereleri

‘Müzakere süreci tıkandı’

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Rum tarafının tavrı nedeniyle müzakere sürecinin tıkandığını söyledi.

KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami süreçteki tıkanıklığı "kabul edilemez" olarak değerlendirdi. [Fotoğraf: AA]

kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti (kktc) dışişleri bakanı özdil nami, bakanlık binasında basın toplantısı düzenledi.

nami, türk ve rum tarafları arasında devam eden müzakere sürecinin rum tarafının tavrı sebebiyle tıkandığını ifade etti. nami şunları söyledi:

“müzakerelerde yaşanmakta olan sıkıntının temelinde rum tarafının geçmiş yakınlaşmaları kabul etmemesinin olduğu bilinmektedir. hükümetimiz ve dışişleri bakanlığı olarak müzakere masasındaki sorunun giderilmesi ve sonuç alacak şekilde müzakerelerin kurgulanması için her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzu tekrar etmek istiyoruz."

süreçteki tıkanıklığı "kabul edilemez" olarak değerlendiren nami sürecin kapsamlı çözümle sonuçlandırılması gerektiğini vurguladı.

nami son altı aydaki görüşmelerde halkın tüm beklentilerine karşın somut bir sonuç elde edilmediğini söyledi.

masayı terk etmişti

kıbrıs müzakere süreci kapsamında perşembe günü ara bölgede bir araya gelen kktc cumhurbaşkanı derviş eroğlu ile güney kıbrıs rum yönetimi lideri nikos anastasiadis görüşmesinde gerginlik çıkmıştı. türk tarafının önerilerine sinirlenen anastasiadis gözlüğünü fırlatarak masayı terk etmişti.

liderler, 2 eylül'de yeniden bir araya gelecek. bu tarihe kadar görüşmeler, kıbrıs türk tarafının müzakerecisi kudret özersay ile rum tarafının müzakerecisi andreas mavroyannis arasında devam edecek. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;