Bilim-Teknoloji

NASA'dan 'süper balon'

NASA, 2,5 tona yakın ağırlıktaki yeni 'süper basınçlı' balonu uzaya gönderdi. Balon, Dünya'nın yörüngesinde dolaşıp atmosferdeki gama ışınlarının ölçümünü yapacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

nasa'nın yayınladığı görüntüler, 'süper-basınçlı' balonun yeni zelanda'nın wanaka havaalanı'ndan uzaya bırakılmasını gösteriyor.

balonun ağırlığı 2 bin 366 kilogram. içine 3,5 ton helyum gazı pompalandıktan sonra havaya bırakılan balonun 100 gün boyunca dünya'nın yörüngesinde dolaşması ve atmosferdeki gama ışınlarının ölçümünü yapması bekleniyor. 

nasa'nın daha önceki 'süper-basınçlı' balonu 54 gün yörüngede dolaşmıştı. 

kaynak: storyful

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;