Basketbol

NCAA şampiyonu Connecticut

Finalde Kentucky'i 60-54 yenen Connecticut, Amerikan Üniversiteler Basketbol Ligi'nde dördüncü kez şampiyon oldu.

Konular: Spor
Napier, Connecticut'ın 2011'de şampiyon olan kadrosunda da yer almıştı. [AFP]

shabazz napier, connecticut huskies'in galibiyetine 22 sayıyla katkıda bulundu.

connecticut ncaa'deki dört şampiyonluğunu 15 yıl içinde elde etti. bundan önce 1999, 2004 ve 2011'de şampiyon olmuştu.

son sınıf öğrencisi napier, 2011'de zafere ulaşan takımın da oyuncularından biriydi.

teksas'taki finalde connecticut, kentucky'nin birinci ve ikinci çeyreklere yayılan 19-5'lik serisine boyun eğmedi ve maçın geri kalanında da hiç geriye düşmedi.

connecticut’ın eski bir nba oyuncusu olan başantrenörü kevin ollie, şampiyonluklarını "birlikte yaptık. takım olarak kazandılar ve bu harika bir şey" diye yorumladı.

kentucky toplam dokuzuncu, son üç yılda ikinci ulusal şampiyonluğunu elde etmeyi hedefliyordu. wildcats 2012 finalinde kansas'ı 67-59 yenmişti.

finaldeki mağlubiyet ayrıca takımın 11 maçlık ncaa turnuvası serisine de nokta koydu.

kentucky başantrenörü john calipari "kazanma fırsatı yakaladık. oyuna asıldık. bu çocuklar asla teslim olmadı. ama sayı çıkarmamız gereken şutları ve serbest atışları kaçırdık" dedi.

connecticut geçen sene akademik şartları yerine getirmediği için ncaa turnuvasına katılamamıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;