Çevre

Nehre düşen orangutan kurtarıldı

Endonezya'da Lesan Nehri'ne düşen bir orangutan, çevre koruma ekipleri tarafından kurtarıldı.

endonezya'nın doğu kalimantan vilayetinde, ormanda rutin devriye gezen orangutan koruma merkezi yetkilileri, sıra dışı bir manzarayla karşılaştı.

lesan nehri'nin kuvvetli akıntısıyla sürüklenmiş ve zar zor bir kayaya tutunmuş bir orangutan.

goril şelalesi olarak bilinen düşüşten sadece metreler uzakta hayata tutunan orangutanın bitkin ve çaresiz durumda olduğunu gören ekipler hemen yardıma koştu.

konuşarak sakinleştirdikleri hayvana ağaç dallarından bir köprü yapan ekip, hayvanın güvenini kazandıktan sonra köprüden geçip ormana dönmesine yardım etti.

orangutanlar suyu sevseler de yüzme bilmiyorlar. bu hayvanın da muhtemelen nehre su içmeye indiğini fakat bir şeyden korkup suya düştüğünü tahmin ediyorlar.

araştırma merkezlerinin inşasına devam eden ekip, ormanın çeşitli yerlerine gözlem kuleleri kurup böyle olayların önüne geçmek istediklerini ve yardımseverlerin bağışlarını beklediklerini söylüyor.

kaynak: centre for orangutan protection

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;