Deprem

Nepal depreminden 7 gün sonra enkazdan çıktı

Nepal'de 7.9 büyüklüğündeki depremden 7 gün sonra 101 yaşındaki bir depremzede enkazdan çıkarıldı. AFP'nin haberine göre hafif yaraları bulunan Funchu Tamang helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Konular: Asya - Pasifik
Funchu Tamang Cumartesi enkaz altından çıkarıldı. [Fotoğraf: Getty Images]

afp'ye konuşan nepal polisinin verdiği bilgiye göre 101 yaşındaki funchu tamang, katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısındaki nuwakot bölgesinde enkazdan çıkarıldı. yerel polislerden arun kumar singh, tamang'ın cumartesi günü enkazdan çıkarıldığını belirtirken "(tamang) helikopterle hastaneye kaldırıldı. sol bacağı ve elinden yaralanmış. ailesi yanında. durumu enkazdan çıkarıldığı gibi, değişiklik yok" açıklamasını yaptı.

polis dün de sindupalchowk'tan 3 kadını deprem sonrası heyelan altında kalan evin enkazından çıkarmıştı.

aralarında türkiye'nin de olduğu 20'den fazla ülkeden giden ekipler depremin en çok etkilediği bölgelerde arama kurtamra çalışmalarına devam ederken, nepal hükümeti de cumartesi günkü açıklamasında enkaz altında sağ kimsenin kalmadığını savunmuştu.

25 nisan'daki depremde ölenlerin sayısı 7 bini geçmiş durumda. bm kurumları da depremzedeler için yardım çağrısı yapıyor. 

kaynak: afp 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;