Türkiye İsrail krizi

Netanyahu: Gazze'ye denizden abluka devam edecek

Türkiye’yle yaptıkları anlaşmaya ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, “Türkiye ile anlaşmamız sonrasında da Gazze’nin denizden ablukası devam edecek” dedi.

israil başbakanı benyamin netanyahu, türkiye ile mavi marmara saldırısı sonrası gerilen ilişkilerin normalleşmesi için varılan mutabakatla ilgili roma’da açıklama yaptı:

türkiye ile anlaşmamız sonrasında da gazze’nin denizden ablukası devam edecek. bu bizim için en önemli güvenlik çıkarıdır. bu konuda ödün vermeye hazır değildim. bu konu, hamas’ın gücünü artırmasını engellememiz için gerekli ve önceden nasılsa öyle devam edecek.

istikrarsız bölgeye istikrar getirmek istiyoruz. israil ve türkiye bölgedeki iki önemli güç. anlaşmazlıklarımız istikrar için iyi değil.

bu anlaşma türkiye’den israil’i hedef alan herhangi bir terörist eylemi engelleyecektir.

ankara’yla anlaşma, israil’in avrupa’ya doğalgazı türkiye aracılığıyla göndermesi için yol açıyor.

kaynak: afp, dha ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;