Gazze

'Netanyahu şaşkın ve öfkeli'

Hamas yönetimi, Gazze’de operasyonların süreceğini duyuran İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ordusunun çöken moralini düzeltmek için çaresizce bir girişimde bulunduğunu öne sürdü.

İsrail ordusunun 7 Temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda ölü sayısı 1712'ye yükseldi. [Fotoğraf: Reuters]

hamas yönetiminden yapılan açıklamada, “netanyahu’nun sözleri başarısızlığın farkına vardığını, öfkesini, şaşkınlığını gösteriyor” ifadeleri yer aldı.

hamas yönetimi, filistin direnişinin mücadeleye devam edeceğini ve asla vazgeçmeyeceğini duyurdu.

“düşman döktüğü kanlar ve işlediği suçlar için ağır bir bedel ödeyecek” diyen hamas yönetimi, israil saldırılarını durdurana ve ablukayı kaldırana kadar direnişin halkını korumaya devam edeceğini kaydetti.

hamas liderlerinden usame hamdan, bugüne kadarki çatışmalarda 1000 israil askerinin yaralandığını ve bunlardan 300'ünün durumunun ağır olduğunu öne sürdü.

israil başbakanı binyamin netanyahu, ordunun gazze'deki tünelleri imha ettikten sonra da 'gerektiği takdirde' saldırıları sürdürebileceğini açıkladı. israil medyası kara birliklerinin gazze’deki bazı bölgelerden sınıra doğru çekilmeye başladığını duyurdu.

'kara birlikleri çekiliyor'

israil medyası kara birliklerinin gazze’deki bazı bölgelerden sınıra doğru çekilmeye başladığını duyurdu. al jazeera kaynakları, israil tanklarının refah, şecaiyye, han yunus ve beyt hanun’dan çekilirken vurmaya devam ettiğini bildiriyor.

bu arada filistin heyeti, mısır'ın ateşkes çağrısı için kahire'de yapılacak görüşmelere katılmak üzere bu ülkeye ulaştı.

abd heyetinin de birkaç saat içerisinde kahire'ye ulaşması bekleniyor

israil ise mısır'da yapılması planlanan kapsamlı ateşkes görüşmelerine katılmayacağını açıkladı.

israil ordusunun 7 temmuz'dan bu yana sürdürdüğü saldırılarda ölü sayısı 1712'ye yükseldi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;