Haber

Netanyahu'dan görüşme çağrısı

İsrail Başbakanı, Filistinlilerden, barış müzakerelerinin başlaması için ön koşullardan vazgeçmelerini istedi.

Haberin Öne Çıkanları

'Görüşmeler başlasın'

'İsrail'i tanısın'

Obama'ya teşekkür

Netanyahu, BM'ye yapılan başvurunun yanlış olduğunu ve başarıya ulaşmaması gerektiğini söyledi. [AFP]

israil başbakanı binyamin netanyahu, filistinlilere, ortadoğu'da barışa ulaşmak amacıyla, israil ile görüşmelere ön koşulsuz olarak yeniden başlamaları çağrısında bulundu. amerikan nbc televizyonu'na konuşan netanyahu, filistin devlet başkanı mahmud abbas'a hitaben, ''eğer barış istiyorsanız, tüm ön koşullarınızı bir kenara bırakın'' dedi.

netanyahu, filistinlilerin bir devlet istediğini ancak karşılık olarak barışı sağlamaları gerektiğini belirtirken, birleşmiş milletler'ye (bm) tam üye olmak için başvurmalarının israil'e barış getirmeksizin bir devlet elde etmek olduğunu, bunu yanlış bulduğunu ve “başarıyla sonuçlanmaması gerektiğini” söyledi.

israil başbakanı, filistinlilerin israil'i yahudi devleti olarak tanımasını ve israil'in güvenlikle ilgili taleplerini kabul etmesini sağlamaları durumunda, barışa ulaşmamak için hiçbir neden kalmayacağını söyledi.

abbas sıcak bakmıyor

mahmud abbas ise dün ortadoğu dörtlüsü'nün teklifini hala incelediğini ancak teklifin, israil'in yerleşim birimleri inşasını durdurması veya müzakerelerin 1967 yılından önceki sınırlar üzerinde yürütülmesi talebi içermediğinden kabul edilemez olduğunu ve teklifi reddedeceklerini söylemişti.

birleşmiş milletler, avrupa birliği (ab), amerika birleşik devletleri (abd) ve rusya'nın oluşturduğu ortadoğu dörtlüsü, israil ve filistin arasındaki barış görüşmelerinin 2012 sonuna kadar tamamlanacak şekilde başlaması çağrısında bulunmuştu.

bm genel kurulu görüşmeleri için new york'a giden netanyahu, abd başkanı barack obama'ya, israillilerle filistinliler arasında doğrudan görüşmeleri uygun bulmasından ve bm'nin tek başına filistin devleti ilan etme yönündeki herhangi bir girişimine karşı çıkmasından dolayı teşekkür etmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;