İsrail - Filistin sorunu

Netanyahu'dan Muhammed’in babasına söz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria’da kaçırıldıktan sonra ölü bulunan Muhammed Ebu Hudayr’ın babasını aradı. Netanyahu Muhammed’in babasına oğlunun faillerinin yargılanacağı sözünü verdi.

Muhammed Ebu Hudayr'ın öldürülmesinin ardından Filistinliler İsrail polisinin önünde namaz kılmıştı. [Fotoğraf: Reuters]

netanyahu’nun ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, israil başbakanı binyamin netanyahu batı şeria’da kaçırılmasının ardından çarşamba günü yanmış bir halde bulunan muhammed ebu hudayr’ın babasını telefonla aradı.

açıklamaya göre netanyahu muhammed’in babasına, “tüm kanlı eylemleri kınıyoruz, oğlunuzun öldürülmesi nefret uyandıran bir durum ve hiçbir şekilde kimse tarafından tasvip edilemez” dedi.

netanyahu muhammed ebu hudayr’ın ölümünden sorumlu olanların en geniş kapsamda yargılanacağını söyledi.

üç yahudi gencin öldürülmesinin ardından gerçekleşen ve filistinlilerin ‘intikam cinayeti’ olarak adlandırdıkları olayın ardından pazar günü israil polisi 6 şüpheliyi gözaltına almıştı. gözaltına alınanlar arasında bir haham ve iki oğlu da bulunuyor.

'yakılarak öldürüldü'

muhammed'in otopsisine giren filistinli doktor, ilk bulgulara göre gencin hayattayken yakılarak öldürüldüğünü söylemişti.

ebu hudayr’ın öldürülmesinin ardından filistinlilerin düzenlediği gösterilere israil polisi müdahale etmiş ve çıkan olaylarda en az 100 kişi yaralanmıştı.

gösteriler esnasında muhammed’in kuzeni tarık ebu hudayr israil polisi tarafından gözaltına alınmış ve israil polisinin filistinli gence defalarca vurduğunu gösteren görüntüler basına yansımıştı.

kudüs mahkemesi pazar günü tarık ebu hudayr’ın kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

tarık'ın avukatına göre kefalet koşulları 10 gün ev hapsi, 2857 dolar para cezası ve bir daha şufat'a girememe cezalarını kapsıyor. 

abd vatandaşı olan tarık ebu hudayr, cuma günü gözaltına alındığı sırada polisler tarafından ağır şekilde dövüldüğüne dair görüntülerin basına yansımasıyla gündeme gelmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;