Afrika

Nijerya’da belediye binasına saldırı

Adamawa eyaletinin Mubi kasabasında düzenlenen saldırıda en az 20 kişi ölürken, eylemi İslamcı Boko Haram örgütü üstlendi.

Haberin Öne Çıkanları

Toplantı yapılıyordu

Son dönemde üçüncü saldırı

nijerya'nın kuzeydoğusundaki adamawa eyaletinin mubi kasabasında meydana gelen saldırıda en az 20 kişinin vurularak öldürüldüğü açıklandı.

polis yetkilileri, bölgedeki belediye binasına düzenlenen saldırı sırasında bir toplantının yapılmakta olduğunu söyledi.

kamerun sınırındaki mubi kasabasının polis yetkilisi ada t. shinaba, saldırı anında binada igbo halkından bir grubun bulunduğunu belirtti.

öte yandan, nijerya'da hıristiyanları hedef alan ve son saldırı da dahil olmak üzere iki günde 28 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan üç ayrı saldırıyı islamcı boko haram örgütü üstlendi.

boko haram sözcüsü ebul kaka, yaptığı açıklamada, eylemlerin örgütü tarafından düzenlendiğini duyurdu.

noel saldırılarını düzenlemişlerdi

örgütün, başkent abuja dahil çeşitli şehirlerde düzenlediği noel saldırılarında 39 kişi ölmüş, 57 kişi yaralanmıştı.

çok sayıda etnik topluluğun yaşadığı nijerya, 160 milyonu aşan nüfusuyla afrika'nın en kalabalık ülkesi konumunda bulunuyor.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;