Bilim-Teknoloji

Nokia'nın akıllı saatini Microsoft iptal etti

Finlandiyalı elektronik üreticisi Nokia'nın, henüz Apple Watch piyasaya sürülmeden önce akıllı saat üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Nokia'nın mobil birimini satın alan Microsoft, projeyi rafa kaldırdı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Moonraker adı verilen proje Microsoft'un engeline takıldı.

nokia'nın, apple watch öncesinde 'moonraker' adı verilen bir akıllı saat projesi üzerinde çalıştığı ancak projenin microsoft tarafından iptal edildiği ortaya çıktı.

the verge'e konuşan kaynaklar, prototipleri geçen yıl mobil dünya kongresi'nde (mwc) gösterilen saatin bu yıl içinde piyasaya sürülmesinin planlandığını belirtti. microsoft, eylül 2013'te mobil cihaz ve hizmetlerini satın aldığı nokia'nın projeye devam etmesine izin vermedi. akıllı saatin, geçen yaz piyasaya sürülen lumia 930 ile sunulması planlanıyordu.

moonraker kod adı taşıyan akıllı saatin fotoğrafları ilk kez tumblr'da belirdi. fotoğrafların yer aldığı tumblr blog sayfasının, nokia tasarımcılarından pei-chi hsieh'e ait olduğu ifade edildi.

monnraker'ın microsoft'un akıllı bilekliği band nedeniyle rafa kaldırıldığı düşünülüyor. monnraker'ın bileğinizi kaldırdığınızda gelen mesajları otomatik gösterdiği, indirdiğinizde ise ekranın otomatik kapandığı belirtildi. ayrıca e-posta, telefon ve mesaj uygulamaları içeren moonraker, facebook ve mixradio uygulamalarına sahipti. windows phone'un 'metro' tasarımına yakın olan saat farklı kayış ve renklerle sunulacaktı.

microsoft'un moonraker projesini yeniden hayata geçirmesi düşük bir olasılık olarak kabul ediliyor. band 2 akıllı bilekliğinin ise kısa zamanda sunulması bekleniyor.

kaynak: the verge ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;