Avustralya Açık

Nostaljik final

Konular: Spor, Tenis

sezonun ilk grand slam tenis turnuvası avustralya açık'ta isviçreli roger federer ile ispanyol rafael nadal arasındaki final maçı, pazar günü oynanacak.

melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın tek erkekler finalinde, tenisseverlerin uzun zamandır beklediği ezeli rakipler 9 numaralı seribaşı ispanyol nadal ile 17 numaralı seribaşı isviçreli federer arasındaki final maçı, pazar günü tsi 11.30'da başlayacak.

kariyerinde 17 grand-slam zaferi bulunan federer ile 14 grand slam şampiyonluğu yaşayan nadal arasındaki ezeli rekabet, final turunda uzun zamandır yaşanmadı.

nadal son grand slamleri kazandı

modern tenis tarihinin iki önemli ismi, 8 yıllık aranın ardından avustralya açık finalinde yeniden karşı karşıya gelecek. taraflar arasında 2009 yılında oynanan son avustralya açık finalini, federer'i 3-2 yenen nadal kazanmıştı.

iki yıldız tenisçi arasındaki son grand slam finali ise 2011'de fransa açık'ta yaşanmış ve nadal, rakibini bu kez 3-1'lik skorla geçerek kupaya uzanmıştı.

taraflar arasındaki 13 yıllık rekabette, nadal'ın ezici üstünlüğü bulunuyor. tarafların birbirleriyle oynadıkları 34 maçın 23'ünden nadal, 11'inden ise federer galip ayrıldı.

son maçı federer kazandı

son yıllarda sakatlık sorunlarıyla boğuştukları için eski performanslarından uzaklaşan iki tenisçi arasındaki son maç ise geçen yıl isviçre'nin basel kentinde oynanmıştı.

bu müsabakada rakibini 6-3, 5-7 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenen federer, galibiyete uzanmıştı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;