Suriye'de iç savaş

Nusra Halep'te kritik üsse saldırdı

Suriye'deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, rejimin en sıkı korunan binalarından hava kuvvetleri istihbarat merkezine saldırdı. Çatışmada iki taraftan onlarca kişi öldü.

Konular: Ortadoğu

suriye insan hakları gözlemevi, büyük bir patlamanın ardından yoğun çatışmaların yaşandığını belirtirken, onlarca kişinin öldüğünü duyurdu. insan hakları gözlemevi, "patlama ve çatışmalarda iki taraf da onlarca kayıp verdi" açıklamasını yaparken, afp'ye konuşan suriye ordusu'ndan bir yetkili çatışmaları doğruladı.

nusra cephesi ise resmi twitter hesabından saldırıda kendilerine başka muhalif grupların da destek verdiğini iddia etti. al jazeera'ye konuşan nusra cephesi basın sözcüsü ebu enes el şami, "bu operasyonu gerçekleştirmek için 2 ay hazırlık yaptık. tünel kazdık ve içini patlayıcılarla doldurduk" dedi. el şami, operasyona nusra cephesi, ensar el din cephesi ve fecir hilafet hareketi'nin katıldığını söyledi. halep'teki aktivistler de rejimin çatışmalar başladıktan sonra hava saldırısı düzenlediği bilgisini verdi

kaynak: al jazeera, afp

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;