Haber

O fotoğrafın hikayesi

Berkin Elvan için Ankara'da yapılan eylemde Al Jazeera kameramanının çektiği bir fotoğraf sosyal medyada kamuoyunu yanıltabilecek biçimde paylaşıldı. Fotoğrafın çekildiği anda yaşananları kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

al jazeera türk, berkin elvan’ın cenazesini ve yapılan protesto gösterilerini baştan sona ekipleriyle izleyip haber fotoğraflarını internet sitesi ve twitter hesabı üzerinden kamuoyuna aktardı.
ancak ankara’daki protestolarda al jazeera'nin çektiği bir fotoğrafın sosyal medyada kamuoyunu yanıltabilecek şekilde kullanıldığı görülüyor.
haberi ‘doğru’ vermek al jazeera’nin en önemli yayın prensibidir.
kimseye haksızlık edemeyiz.
fotoğrafta, çekim açısı itibariyle polis kameramanı hedef almış gibi görünüyor, oysa durum bu değildi.
fotoğrafı çeken kameramanımız zeki öztürk, polisin o sırada göstericilere biber gazı atmakta olduğunu, ama  fotoğrafın açısı sebebiyle tüfeğin yakında duran kameramana doğrultulmuş gibi göründüğünü anlattı. 
al jazeera durumu netleştirmek üzere fotoğrafta görülen show tv kameramanı ibrahim kördemirci ile de konuştu.
ibrahim kördemirci'nin  sözleri de şöyle:
"görüntü aldığım esnada polis beni hedef almış değildi. göstericilere müdahale etti. çekil çekil sesleri duydum, kamerada görüntüsü de var polis ters tarafa müdahale ediyor. fişekler kameramın önünden geçti. direkt olarak benim hedef alınmam söz konusu değil."
durum kamuoyunun bilgisine sunulur. 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;