Türkiye-ABD ilişkileri

Obama: Mümkün olan tüm yardıma hazırız

ABD Başkanı Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüştü. Obama, Erdoğan'a darbe girişimi soruşturmasında mümkün olan tüm yardımı yapmayı teklif etti.

beyaz saray, abd başkanı barack obama'nın, cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ile telefonda görüştüğünü açıkladı. açıklamaya göre başkan obama, cumhurbaşkanı erdoğan'a darbe girişimi soruşturmasında mümkün olan tüm yardımı yapmayı teklif etti. görüşmede ayrıca obama'nın erdoğan'a "demokratik değerlere saygı" çağrısında bulunduğu ifade edildi.

abd'de yaşayan fethullah gülen'in durumunun da görüşüldüğü telefon konuşmasında, türkiye'nin abd hükümetine gülen hakkında materyal sunduğu ifade edildi. sözcü, türkiye'nin iade talebi abd hükümetine ulaştığında, ilgili iade anlaşması uyarınca değerlendirileceğini ifade etti.

beyaz saray sözcüsü, abd'nin türkiye'nin seçimle işbaşına gelmiş hükümetiyle bağlarına son derece önem verdiğini ifade etti, türkiye'deki tüm ilgili kurumlara itidal ve hukukun üstünlüğüne bağlı kalma çağrısı yaptıklarını aktardı.

cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise,  erdoğan görüşmede darbe girişiminin ardında gülen cemaati'nin bulunduğuna değindi ve fethullah gülen'in türkiye'ye iadesi meselesini de gündeme getirdi. abd başkanı obama da gülen'le ilgili olarak gönderilecek dosya ve delillerin ciddi olarak incelenileceğini belirtti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;