NATO

Obama: NATO güvenliğimizin temel taşı

ABD Başkanı Obama ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Beyaz Saray'da görüştü. Görüşmede Libya, IŞİD'e karşı mücadele, Ege'deki göçmenler ve Afganistan konuları ele alındı.

abd başkanı barack obama, pazartesi günü nato genel sekreteri jens stoltenberg ile libya'da işid'e karşı mücadele ve irak ile ürdün'de birliklerin eğitilmesi konusunda nato'nun olası yardımlarını görüştü. 

obama,"nato, ortak güvenliğimizin ve abd'nin güvenlik politikasının temel taşı olmaya devam ediyor" dedi. dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirten obama, "küresel güvenlik sistemindeki bu gerilimlerin merkezinde de avrupa var" dedi.

beyaz saray'daki görüşme sonrası konuşan obama, "hükümet başlangıcının gözlemlendiği libya gibi bölgelerde olası operasyonlar için işbirliğine devam ediyoruz" dedi.

28 ülkeli nato'nun bölge ülkelerine işid'e karşı mücadelelerinde nasıl yardımcı olabileceğine baktığını söyleyen stoltenberg de, nato'nun desteğe hazır beklediğini ve libya'da birlik hükümeti kurulması yönünde kaydedilen ilerlemeyi ifade etti.

obama ve stoltenberg ayrıca nato'nun ege denizi'nde yasa dışı geçişlerde hayatlarını tehlikeye atan göçmenlere nasıl yardım edebileceği konusunda da görüştü. 

obama, temmuz'da varşova'da yapılacak nato zirvesinde, birliğin afganistan'da taliban'a karşı hükümet güçlerini eğitmede abd ile işbirliği içinde çalışmalarına yer verileceğini açıkladı.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;