Amerika

Obama'dan zenginlere yeni vergi

ABD Başkanı Kongre'ye, yılda 1 milyon doların üzerinde kazananlardan daha fazla vergi alınmasını önerecek.

Haberin Öne Çıkanları

3 trilyon dolar tasarruf

Cumhuriyetçiler karşı

Barack Obama seçimler öncesi ekonomik sorunları çözmek istiyor
Barack Obama seçimler öncesi ekonomik sorunları çözmek istiyor [REUTERS]

amerika birleşik devletleri (abd) başkanı barack obama’nın ülkede zenginler için yeni bir vergi tabanı önermesi bekleniyor. ilk olarak amerikan new york times gazetesinin duyurduğu habere göre, obama bütçe görüşmeleri kapsamında yarın kongre’ye, yılda 1 milyon doların üzerinde kazananlardan daha fazla vergi alınmasını önerecek.

abd’de bu uygulamaya şimdiden “buffett vergisi” adı verildi. zira ülkenin önde gelen iş adamlarından warren buffett zenginlerden daha fazla vergi alınmasını önermişti.

ancak abd başkanı barack obama’nın önerisi ülkede bazı çevrelerce, 2012 yılında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi demokrat seçmeni cezbetmeye yönelik popülist bir uygulama olarak görülüyor.

özellikle cumhuriyetçiler vergilerin arttırılmasına karşı. new york times gazetesinin duyurduğu haberine göre başkan obama’nın kongre’ye önereceği bütçe planı, 10 yılda 3 trilyon dolar tasarruf yapılmasını öngörecek.

46 milyondan fazla yoksul var 

abd halen yoksulluk oranı 1993 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış durumda. ülkede yoksulluk oranı geçen yıl yüzde 15,1 olarak belirlenirken, 2009 yılında bu oranın 14.3 olduğu kaydedildi. abd nüfus dairesi'nin açıkladığı verilere göre, borç ve işsizlik kriziyle boğuşan, ekonomisi hala zor günler geçiren abd'de geçen yıl yaklaşık 46 milyon 200 bin kişi yoksulluk sınırının altında yer aldı.

abd'de yoksulluk sınırı kişi başında yılda 11 bin dolar. bu rakam dört kişilik bir aile için ise yılda 22 bin dolar.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;