Sağlık

Obezlik düşük riskini artırıyor

Kopenhang Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada aşırı şişmanlık ve aşırı zayıflığın düşük riskini artırdığı saptandı.

Haberin Öne Çıkanları

Hamile kalan kadınların yüzde 3.5'u düşük yapıyor.

Şişmanlık, zayıflık ağır kaldırmak düşüğe neden oluyor.

Gece vardiyasında çalışmak ve alkol kullanmak da düşük nedeni.

Obez ya da çok zayıf olmak düşük riskini artırıyor.
Obez ya da çok zayıf olmak düşük riskini artırıyor. [Shutterstock]

kopenhag üniversitesi’nde görevli bilim insanlarının yaptığı araştırmada kadınların düşük yapmasına neden olan ilginç faktörlere ulaşıldı. üniversitenin yaptığı araştırmada  91 bin 427 kadın incelendi ve  kadınların yüzde 3,5’inin düşük yaptığı belirtildi. 

sonuçları ''journal of obstetrics and gynaecology'' dergisinde yayımlanan araştırma, hamilelik süresince günde 20 kilogramdan fazla ağırlık kaldırmanın, obez ya da çok zayıf olmanın düşük riskini artırdığını gösterdi.

gece vardiyasında çalışmak da risk

danimarkalı bilim insanlarının araştırması ayrıca alkol tüketen ve hamilelik sırasında gece vardiyalarında çalışan 30’lu yaşlarındaki kadınlarda düşük olasılığının arttığını ortaya koydu. araştırmaya göre bu risk faktörlerinin ortadan kaldırılması düşük riskini de azaltıyor.

araştırmayı gerçekleştiren ekibin lideri anne-marie nybo andersen, hamileliği, 30’lu yaşların ortalarına ertelemenin, düşük riskini ciddi biçimde artırdığına da dikkat çekti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;