Fenerbahçe Ülker

Obradovic: Kupayı kazanmaya kararlıyız

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Turkish Airlines Euroleague Final Four'da yarın Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile oynayacakları finali kazanarak kupayı almak istediklerini söyledi.

[Fotoğraf: AA]

mercedes-benz arena'da yarın oynanacak final maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan obradovic, şampiyonluk için kararlı olduklarını belirtti. finalde oynamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan sırp başantrenör, "çok büyük bir basketbol etkinliği için buradayız. hiç kolay değildi buraya gelmek. final de zor olacaktır. her şey yolunda gidecektir. harika başladık. ekibin morali de çok iyi. harika bir oyun çıkardık dün. oyun içinde bazen yükselmeler, düşmeler olabilir. baskı olmadan biz oyuna konsantre olacağız. kupayı kazanmaya kararlıyız. oyun içinde de her şeye hazırlıklıyız" ifadelerini kullandı.

cska moskova'nın iyi bir ekip olduğunu vurgulayan obradovic, "defansla başlıyorlar. her şeyleri defans. daha sonra hücuma geçiş var. oyuna hemen ayak uyduruyorlar. çok özel bir takıma karşı mücadele edeceğiz" dedi.
zeljko obradovic, panathinaikos'ta 13 yıl yardımcılığını üstlenen cska moskova'nın başantrenörü dimitris itoudis'le aralarında çok güzel bir ilişki olduğunu aktararak, "itoudis'le burada 'finalde karşılaşmamız muhtemel' diye konuştuk. ikimiz de buraya geleceğimize emindik. buraya kadar geldiğimizden dolayı mutluyum. bazen beni kızdırdığı zamanlar da oldu, ama harika bir ilişkimiz vardı. benim için çok yakın bir asistandı. hala da böyle yakın bir ilişkimiz var" ifadesini kullandı.

cska moskova'nın iki oyun kurucusu milos teodosic ile nando de colo'nun çok özel basketbolcular olduğunu ifade eden obradovic, "de colo mvp oldu. her oyunda ortalama 20 sayı atıyor. teodosic'in de sahada hiçbir şey gözünden kaçmıyor. bu ikisi sahada harika bir birliktelik sergiliyor. onları durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. bakalım, göreceğiz. sonuçta takım bir ya da iki kişiden oluşmuyor" şeklinde konuştu.

"seyircilerimiz bizim en önemli kısmımız"

fenerbahçe taraftarlarına da ayrı bir parantez açan obradovic, "seyircilerimiz bizim en önemli kısmımız. daima bize yakınlar. sezonun başından beri bize güveniyorlar. bu güveni de hissetmek bize çok iyi geliyor. her yer sarı-lacivert olacaktır salonda. buna inanıyoruz" diye konuştu.

başarılı bir kariyerinin olduğu hatırlatılıp, "nasıl her zaman bu kadar motive olabiliyorsunuz?" sorusuna sırp başantrenör, şu yanıtı verdi:

"çok basit. ben mesleğimi çok seviyorum. bu soruya hep bu cevabı veririm. her sabah kalkıp antrenmana gitmek ya da büroma gitmek çok güzel. bütün takım da bana motivasyon veriyor. kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum. çok sevdiğim bir işi yapıyorum. bu kadar basit. oyuncularla sadece basketbolu değil, bütün hayatınızı paylaşıyorsunuz"

fenerbahçe'nin sırp oyuncusu bogdan bogdanovic, iki takımın da mükemmel bir sezon geçirerek finale geldiğini dile getirdi.

obradovic'in dün, "bogdanovic bir ara maç içinde uyudu, sonra uyandı" açıklaması hatırlatılıp, "çalar saatinizi kim kuruyor?" sorusuna sırp oyuncunun, başantrenörünü işaret etmesi salonda gülüşmelere neden oldu.
kendisi gibi henüz uluslararası kupa kazanamayan milos teodosic'le konuştuklarını aktaran bogdanovic, vatandaşıyla iddiaya da girdiklerini kaydetti.

itoudis: final için çok heyecanlıyız

cska moskova başantrenörü dimitris itoudis final için heyecanlandıklarını dile getirdi.

sezon boyunca uzun bir yolculuk sonunda bu aşamaya geldiklerini anlatan yunan başantrenör, "final için çok heyecanlıyız. çok uzun bir yolculuk yaptık buraya gelene kadar. şimdiye kadar olan başarılarımızı da unutmuyoruz. çok güzel bir final için karşınıza çıkacağız. oyuncularım sayesinde buradayız. obradovic'in önderliğinde fenerbahçe de mükemmel bir takım. artık istediğimiz yere geldik. finale odaklanacağız." dedi.

fenerbahçe'nin birçok maçını analiz ettiklerini vurgulayan itoudis, "fenerbahçe'nin eşsiz bir oyunu var. her oyuna ayak uyduruyorlar. çok farklı taktikle oynuyorlar. her iki takım da avrupa'da oluşturucu bir oyun ortaya koyuyor. maçın büyük bir kısmını savunmalar belirleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

yunan başantrenör, 13 yıl yardımcılığını üstlendiği obradovic'le ilk kez 1993 yılında tanıştıklarını aktararak, şöyle konuştu:

"obradovic'le dün akşam konuştum. rüya gibi bir finale erişmek çok güzel. iki coach arasındaki bu büyük mücadele de önemli. ailevi bir bağ var aramızda. 1993'te ilk kez kendisiyle karşılaştım.o zamandan beri de ilişkimiz devam etti. 1999'da beni aradı panathinaikos için. onun için çalışmak benim için şerefti. şimdi iki takım da kupayı alarak evine götürmek istiyor."

salonda fenerbahçeli taraftarların fazla olacağını bildiğini aktaran yunan çalıştırıcı, "etrafıma bakınca her yer sarı-lacivert olacak. bunu biliyorum ama benim ekibim bu tür atmosferlere karşı çok oynadı" diyerek sözlerini tamamladı.

cska moskova'nın abd'li oyuncusu cory higgins ise, güzel bir finalin kendilerini beklediğini kaydetti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;