Futbol

‘Olimpiyatlarda dönen dolaplara şahit oldum’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en büyük yatırımlardan birini spora yaptıklarını ve yeni tesislerle Türkiye’nin spor altyapısında büyük mesafe katettiğini söyledi. Erdoğan “Hakkımız olduğu halde bize olimpiyat vermediler. Orada dönen dolaplara şahit oldum” dedi.

Futbol Zirvesi'nin ikincisi düzenlendi [Fotoğraf: AA]

kulüpler birliği ve bein sports tarafından düzenlenen 2. futbol zirvesi’nde konuşan  erdoğan, hak etmelerine karşın olimpiyatların türkiye’ye verilmediğini ve bunda 'dönen dolaplara şahit olduğunu' söyledi:

“olimpiyatları henüz getiremedik ama dönen dolapları biliyoruz. çok ciddi dolaplar dönüyor. hakkımız olduğu halde bize olimpiyatları vermediler. dönen dolaplara şahit oldum. olimpiyatlar için altyapı için konusunda büyük mesafe kat ettik. biz rüştümüzü ispat etik düzenlediğimiz organizasyonlarla. birçok şehrimiz de hazır durumda”

erdoğan 2002'den bu yana spor alanında yapılan yatırımlarla ilgili rakamlar verdi.

"14 yılda 1925 yeni tesis"

“gençliğimizde istanbul’da eli yüzü düzgün spor sahası bir elin parmağını geçmezdi. 2002 yılından beri bunu tüm ülkeye yaydık. bugün spor altyapısında çok ileri bir konumda yer alıyoruz. 2002’den beri 1575 iken biz 14 yılda 1925 yeni tesis ilave ettik. sadece 12 olan atletizm pistilerinin sayısını 52’ye çıkardık. halı saha sayısı da 578’den 1924 mahalle tipi, 736 standart ile 3238’e çıkardık. 48 yarı olimpik veya olimpik havuz varken buna 78 havuz ilave ettik. spor salonu sayısını da 372’den 825’e çıkardık. ülkemizin pek çok şehrine yeni statlar yaptık. 27 şehrimize yapmakta olduğumuz 30 stadyum bir şaheserdir. 9’u tamamlandı. inşaası sürenlerin yanı sıra 6 tane de ihalede olanlar var. 720 binlik bir kapasite var 30 statta.”

erdoğan, başkent ankara’nın bu alanda geri kaldığını, 19 mayıs stadı’nı yıkıp yerine 40 bin kişilik bir stadyum yapacaklarını da söyledi.

cumhurbaşkanı erdoğan, dünyanın en iyi futbolcularının türkiye’de oynamasından gurur duyduklarını fakat yerli futbolcuların da yetişmesini ve maçlarda kendilerine şans verilmesi gerektiğini söyledi.



iki başkanı buluşturdu 

erdoğan, kulüp başkanlarının sahneye çıktığı sırada galatasaray başkanı özbek ile fenerbahçe başkanı yıldırım'ı yanına aldı. iki başkan, erdoğan'ın yanında el sıkıştı.

penaltı attı 



cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, konuşmasından sonra penaltı atışı kullandı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;