2016 Rio Olimpiyatları

'Olimpiyatta kazanamazsam yağlı güreşe başlayacağım'

ABD'de düzenlenen son Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak ikinci defa dünya şampiyonu olan Milli Güreşçi Taha Akgül, "Rio Olimpiyatları'nda altın madalya kazanamazsam, yağlı güreşe başlıyorum" dedi.

Taha Akgül 2012 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etmişti. [AA]

akgül "olimpiyatlarda 2. veya 3.'lük madalyası beni fazla kurtarmayacak. birinci olamazsam, sonraki hayatımda yağlı güreş olacaktır" dedi:

"tabii ki de olimpiyat madalyası çok önemli. eğer şampiyon olamazsam 2016'dan sonra hem yağlı güreş, hem de minder güreşi ile ikisini bir arada götürmeye çalışacağım. çünkü yağlı güreşte manevi bir hava var. kırkpınar'da, sarayiçi'nde ve bende, o manevi havayı teneffüs etmek istiyorum. ben bir güreşçiyim ve ağır sıkletim. ülkemde de başpehlivanlık güreşleri yapılıyor. ülkemde çok önemli olan bu geleneksel güreşte ben de kendimi göstermek istiyorum. olimpiyatlardaki duruma göre kırkpınar yağlı güreşleri'ne geçmeyi düşünüyorum. şampiyon olursam olimpiyatlarda kırkpınar için erken olur. çünkü serbest güreşte kırılması gereken rekorlar var. ben dört defa avrupa şampiyonu oldum. cumhuriyet tarihinde bir rekoru egale ettim. sıra dünya rekoruna geldi. 2 dünya şampiyonluğum var. 2 dünya şampiyonu daha olursam dünya rekorunu da kırıyorum. daha sonra da olimpiyat rekoru var. şu an 26 yaşındayım ve ağır sıklette, 32-33 yaşına kadar kendine iyi bakarsan yapılabilirsin. şampiyon olursam olimpiyatlarda bu rekorları geliştirmeye çalışacağım.  yani, yağlı güreşe biraz daha dur diyeceğim"

taha akgül, gücünün kaynağını da üzüm pekmezine borçlu olduğunu söyledi. idolünün ise olimpiyat, dünya ve avrupa şampiyonu yaşar doğu olduğunu ifade etti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;