Türkiye

Ömer Güney Paris'te öldü

Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürüldüğü olayın tutuklu tek sanığı Ömer Güney öldü. Ömer Güney’in duruşmasının 23 Ocak ve 24 Şubat tarihleri arasında Paris’te yapılması bekleniyordu.

Konular: PKK, Türkiye, Fransa, Avrupa
Ömer Güney, olaydan hemen sonra gözaltına alınmıştı.

bfm haber kanalının sitesinde yer alan ve adli kaynaklara dayandırılan haberde, bir süredir beyninde yaşadığı rahatsızlık yüzünden ağır hasta olan ömer güney’in başkent paris'te pitie-salpetriere hastanesinde cumartesi sabahı öldüğü belirtildi.

paris'te pkk'ya yakınlığıyla bilinen kürt enformasyon bürosu'nda, 9 ocak 2013'te sakine cansız, fidan doğan ve leyla şaylemez silahlı saldırıda öldürülmüştü. saldırının tek sanığı olarak tutuklanan 30 yaşındaki ömer güney hakkında "terör örgütüyle bağlantılı olarak cinayet işlemek suçundan" dava açılmasına karar verilmişti. paris savcılığı iki yıllık soruşturma sonrası hazırladığı suç duyurusunda, esas şüpheli olarak gördüğü ömer güney'in ağır ceza mahkemesi'nde yargılanmasını istemişti.

ömer güney’in duruşmasının gelecek yıl 23 ocak ve 24 şubat tarihleri arasında paris’te yapılması bekleniyordu. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;