Yemen

Operasyona Türkiye'den destek

Türk Dışişleri Bakanlığı, Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan askeri operasyonu desteklediğini açıkladı.

Konular: Türkiye, Ortadoğu

bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada, husilerin 2201 sayılı birleşmiş milletler güvenlik konseyi kararını reddederek hükümet kurumlarından çekilmedikleri anımsatılarak, grubun cumhurbaşkanı hadi’nin sığındığı aden kentine yönelik askeri harekat kınandı.

2011’deki körfez işbirliği konseyi girişimi ile başlayan siyasi sürecin “rayından çıktığını” söyleyen türk dışişleri, mevcut durumun “yemen halkının insani ve ekonomik sorunlarını derinleştireceğini ve bölgede terörist örgütlerin istismar edebileceği bir zemin yaratarak uluslararası barış, istikrar ve güvenliğe tehdit oluşturacağını” ifade etti.

‘önceden bilgisi verildi’

seçilmiş cumhurbaşkanı hadi’nin meşruiyetine vurgu yapan açıklamada, suudi arabistan’ın türk makamlarına operasyonu önceden haber verdiği ve türkiye’nin de operasyonu desteklediği yazıldı.

“harekatın ülkede ortaya çıkan iç savaş ve kaos tehlikesinin önlenmesine  ve meşru devlet otoritesinin ihya edilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” diyen türk dışişleri, husileri ve “dış destekçilerini” yemen’de barışı tehdit eden davranışlarından vazgeçmeye çağırdı.

kaynak: türkiye dışişleri bakanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;