PKK

Operasyonlar sonrası Silvan

PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında 12 gündür 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yasak sona erdi. İlçenin bu mahallelerinde durum ve ele geçirilen silahlar valilik tarafından açıklandı.

Konular: PKK, Türkiye

pkk'ya yönelik operasyonlar kapsamında 12 gündür 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı bulunan diyarbakır'ın silvan ilçesinde bu yasak sona erdi. ilçenin bu mahallelerinde durum ve ele geçirilen silahlar valilik tarafından açıklandı. valilik tarafından ilçenin görüntüleri de paylaşıldı.

görüntülerde pkk'lıların kurdukları barikatlar, yerleştirdikleri el yapımı bombalar görünüyor. ayrıca görüntülerde okul ve camilerin de çatışmalardan hasar aldığı görülüyor. valiliğin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"güvenlik birimlerimizce btö mensuplarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve oluşturdukları barikatların kaldırılması için başlatılan faaliyet esnasında btö mensuplarının silahlı ve bombalı saldırıları sonucu 1 jandarma teğmen ve 2 polis şehit olmuş, yaralanan 1 uzman çavuş ve 1 polis memurunun ise tedavilerine devam edilmektedir. btö mensupları ile devam eden çatışmalar sırasında 2 vatandaşımız yaşamını yitirmiştir.

yaralanan vatandaşlardan ikisinin tedavilerine de hastanelerimizde devam edilmektedir. son çalışmalar sırasında güvenlik güçlerimize yapılan saldırılar sonucu meydana gelen çatışmalarda 5 btö mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, 10 btö mensubunun da etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir. ayrıca yapılan faaliyet esnasında 22 şahıs gözaltına alınmış, yapılan tahkikatlar neticesinde 1 şahıs tutuklanmış, 20 şahıs serbest bırakılmış, 1 şahsın ise gözaltı işlemi devam etmektedir.

çalışmalar esnasında:

- 4 adet kaleşnikof tüfek
- 2 adet tabanca
- 1 adet mauser tüfek
- 5 adet av tüfeği
- 9 adet şarjör
- 709 adet mermi mühimmatı
- 1 adet eyb ( el yapımı bomba)
- 1 adet roketatar
- 5 adet roketatar mühimmatı
- değişik ebat ve çapta elektrik kablosu
- 20 kg nevi bilinmeyen patlayıcı madde yapımında kullanılan toz madde ele geçirilmiştir.

ayrıca faaliyet yürütülen 3 mahallemizde btö mensuplarınca açılan 22 hendek ve barikat kapatılmıştır. hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılardan 12 adedi çatışmalar esnasında patlamış, faaliyet sonrası tespit edilen patlayıcılardan 4 adedi yerinde, sekizi ise güvenli alanda imha edilmiştir.

silvan ilçemizdeki olaylar ile ilgili soruşturma diyarbakır cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde silvan cumhuriyet başsavcılığınca yürütülmektedir.

sokağa çıkma yasağının devam ettiği süre içerisinde silvan kaymakamlığınca bölgede bulunan vatandaşlarımıza ekmek ve gıda yardımlarında bulunulmuş, barınma ihtiyacı olan ailelere gerekli destek verilmiştir.

hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların patlatılması sırasında zarar gören vatandaşların bu zararları, silvan kaymakamlığınca oluşturulacak hasar tespit komisyonlarınca belirlenerek ilgililere ödeme yapılacaktır.

hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılmasına müteakip huzur ve güven ortamı yeniden tesis edilerek silvan kaymakamlığımızca 14.11.2015 cumartesi günü 14:00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır.

vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağı konusunda göstermiş oldukları duyarlılık ve faaliyet süresince güvenlik görevlilerimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederiz. vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bulunmalarını sağlamak maksadıyla terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecektir."

kaynak: diyarbakır valiliği

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;