Türkiye

Ortaköy saldırganı Ege'de aranıyor

İhbar üzerine, Ortaköy saldırısının failini yakalamak için Ege Denizi'nde önlem alındı.

Konular: Türkiye, IŞİD
[Fotoğraf: AA / Arşiv]

istanbul ortaköy'de yılbaşı gecesi eğlence merkezi reina'da meydana gelen 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının şüphelisini yakalamak için ege denizi'nde önlem alındı.

bodrum'un karşısındaki yunan adalarına giden tüm yollar tutuldu, sahil güvenlik botları ve helikopterleri bölgeyi kontrol altına aldı. denize açılan tekne ve yatlar aranmaya başlandı.

saldırganın yunan adalarına geçeceği ihbarı üzerine bodrum, marmaris ve datça'da sahil güvenlik ekipleri denizden ve karadan alarma geçti. milas ilçesine bağlı güllük mahallesinden hareket ederek israil'e kuru yük götüren gemilerle denize açılan her türlü bot, tekne, yat ve balıkçı tekneleri didik didik aranıp, rotaları tespit ediliyor.

yalıkavak, turgutreis ve bodrum'da konuşlu altı sahil güvenlik botu, bir savaş gemisi ve iki helikopter bodrum'a yakın yunan adalarından istanköy (kos) kilimli (kalimnos), psemiros, leros, kalalimnos ve farmakonisi arasında bulunan 50 millik bölgede kıyı şeridi ile uluslararası sularda denetimlerini arttırdı.

yunanistan'a ait kilimli ve istanköy adaları önlerinde de yunan sahil güvenlik ekiplerinin devriye görevi yapması dikkati çekti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;