Suriye'de iç savaş

'ÖSO Türkiye'den Kobani'ye girdi'

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Abdulcebbar Akidi, ÖSO’dan 200 kişinin Türkiye üzerinden Kobani'ye giriş yaptığını açıkladı.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Sırtlarında çantaları olan değişik yaşlardaki ÖSO mensupları sınırdan geçerek Suriye tarafına gitti. [Fotoğraf-DHA]

anadolu ajansı’nın haberine göre abdulcebbar akidi, özgür suriye ordusu’ndan 200 kişinin kobani’ye (aynul arap) girdiğini açıkladı.

doğan haber ajansı da irak bölgesel kürt yönetimi tarafından gönderilen peşmergelerden önce özgür suriye ordusu mensuplarının kobani’ye girdiğini belirtti.

ajansta yer alan habere göre, sabah erken saatlerden itibaren sınırın sıfır noktasında bulunan ve güvenlik gerekçesiyle uzun süredir boşaltılmış olan mürşitpınar mahallesi'ndeki ağaçlıklı bir alandan 10 ve 12 kişilik gruplar halinde özgür suriye ordusu mensupları yola çıktı.

sırtlarında çantaları olan değişik yaşlardaki öso mensupları, sınırdan geçerek suriye tarafına gitti. öso mensuplarının sınırı geçişi sırasında işid mensuplarının kendilerini görmesine engel olmak için eğilerek ve koşarak sınır hattına gittikleri görüldü.

kaynak: aa ve dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;