Bilim-Teknoloji

Otonom drone ile operatörsüz video kaydı

Yeni tasarlanan otonom yani kendi kendine hareket edebilen insansız bir hava aracı (drone) ile ek bir operatöre gerek olmadan video kayıt yapılabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
HEXO+ insansız hava araçlarının operatör bağımlılığını ortadan kaldırıyor
HEXO+ insansız hava araçlarının operatör bağımlılığını ortadan kaldırıyor

drone adı da verilen insansız hava araçları son yılların yükselen trendi olma yolunda ilerliyor. ancak bu cihazların en önemli dezavantajı mutlaka bir operatör kontrolü ile kullanılmaları. özellikle aksiyon sporlarında ve filmlerde video kayıt için tercih edilen bu cihazlar mutlaka bir operatörün yönlendirmesi ile çalışıyor.

bu alanda farklı bir proje ise hexo+ isimli cihazla geliyor. şimdilik bir kicstarter projesi olan insansız hava aracının benzerlerinden ayıran en önemli özelliği otonom yani kendi kendine hareket edebilmesi. seçilen kişiyi takip edebilme özelliği bulunan hexo+, üzerinde takılan kamera yardımı ile video kaydı yapabiliyor. video kaydı yapılacak kişinin cihazın takip mesafesini belirleyebildiği drone saatte 70 km hıza çıkabiliyor.

kullanıcının telefon uygulaması ile hareket komutu verdiği araç, kişiyi takip ederek video kaydı yapıyor. proje ekibinde renan öztürk isimli bir türk'ün de yer aldığı hexo+ çeşitli ekipsam ve fiyat seçenekleriyle  satışa sunulacak. kamera, kamera ayağı, cihazın kurulu hali ve uygulama paketinin fiyatı 999 dolar ikenkişinin kendi kurulumunu yapacağı en temel kitin fiyatı ise 299 dolar olarak belirlendi.

yazı hazırlandığı tarihte 50 bin dolar olan yatırım hedefine karşılık 163.324 dolarlık destek olan kicstarter projesideki ürünün önümüzdeki yılın mayıs ayında seri üretime geçmesi planlanıyor. ürünle ilgili detaylı bilgi girişim fonu kickstarter sitesinde yer alıyor.

kaynak: kickstarter

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;