Türkiye Süper Ligi

'Oynadığımız oyun gayet doğruydu'

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray ile oynanan ve 2-2 berabere biten derbi maçın ilk yarısında istediklerini yapamadıklarını ancak ikinci yarıdaki iyi performanslarıyla sonuç aldıklarını söyledi.

Konular: Spor, Futbol, Beşiktaş

güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, güzel bir atmosferde oynadıklarını vurgulayarak, "ilk yarı biraz panik içinde, baskı altında oynadık. özellikle yediğimiz ilk golde hem hatamız hem şansızlığımız oldu. yediğimiz ikinci golde sayısal fazlalığımıza rağmen baskı yapamadık." dedi.

ilk yarıda topu beklediklerini ve aldıkları meşin yuvarlağı yavaş kullandıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "rakibin baskısını kolaylaştırdık. ikinci yarı tam tersi hem baskı yaptık hem hücumda çoğaldık. ilk yarıda oyunu kontrol edip daha sonra hamle yapmayı düşünürken, 2-0 geriye düştük. 2-2 avantaj olabilir ama son anda pozisyon verdik. 3-2 olabilirdi." diye konuştu.

"oynadığımız oyun gayet doğruydu"

kadro tercihi konusunda ve özellikle oğuzhan özyakup'un savunmaya dönük pozisyondan çok hücum tarafında yer almasıyla ilgili eleştirilere yanıt veren güneş, şunları söyledi:

"oynadığımız oyun gayet doğruydu. oğuzhan ile bütünleştirmek doğru değil. yediğimiz ilk golde kale içinde karşılayamadık. ilk yarıda hutchinson da gökhan inler de oğuzhan da rakibi kontrol etme konusunda sıkıntı yaşadı. takım olarak etkisiz ve olumsuzduk. sadece oğuzhan'ın pozisyonuna bağlamayı doğru bulmuyorum. ikinci yarıdaki riskli oyunumuzda gol yememiz gerekiyordu. futbol anlayışı değişince, topu kazanıp iyi kullanınca, baskılı da oynayınca oyun lehimize döndü. iki bekimiz adam kaçırdı. ikinci yarı daha tempolu oynadılar. açıklar da tempolu oynadı."

saha içinde diziliş nasıl olursa olsun futbolun gereğinin iyi hücum ve savunma olduğuna dikkati çeken şenol güneş, "rakibin üstünlüğü yok ama onlara kolaylık sağladık. iyi baskı yapamadık. ilk yarı hücum yapmış gibi gözüktük ama çoğalamadık." ifadelerini kullandı.

ikinci yarıda anderson talisca'nın başarılı futbolunun hatırlatılması üzerine güneş, "bir oyuncuyu ne hain yaparız ne kahraman... ilk yarı herkes kötüydü. ikinci yarı tüm takım iyiydi. oyuncularımın iyi niyetinden memnunum. futbol adına eksiklerimiz oldu ama bu bir oyuncuyla olmadı." değerlendirmesinde bulundu.

kadro genişliğinden dolayı ilk 11 yapmakta zorlanıp zorlanmadığı sorusuna güneş, "ilk 11'im, ilk 18'im var. niye zorlanacağız? söylediklerinize dikkat edin." yorumunu yaptı.

galatasaray karşısında galibiyeti hak ettiklerini vurgulayan güneş, kendilerinin ligin favorisi gösterilmesiyle ilgili soruya da "bizim dışımızda çok şey söyleniyor. her maçı kazanmak için çıkıyoruz. her şey yazılabilir ama bana dikte edilmesine izin vermem." şeklinde cevap verdi.

galatasaray teknik direktörü jan olde riekerink, ilk yarısını 2-0 önde tamamladıkları ancak 2-2 berabere kaldıkları beşiktaş derbisinde kaçan galibiyet nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan riekerink, ilk yarıda iyi oynadıklarını ve sonuca gittiklerini ancak ikinci yarıda beşiktaş'ın sistem değişikliğine giderek kendilerini zor durumda bıraktığını aktardı.

maçta iki takımın da galip gelebileceğini anlatan hollandalı teknik adam, şöyle konuştu:

"ilk yarıda iyiydik. en iyi performansımız değildi ama maçı kontrol eden, pozisyonlara giren, hızlı hücumlar geliştiren taraftık. ilk gol bir korner organizasyonuydu ve antrenmanlarda bunu çalışıyorduk. ikinci golümüz bruma'nın bireysel yeteneğiyle geldi ancak o bölgelerde boşluk bulabileceğimizi daha öncesinde konuşmuştuk. devre arası oyuncularıma, dikkatli olmamız gerektiğini ve böyle zorlu maçlarda her şeyin gerçekleşebileceğini söylemiştim. ikinci yarıda beşiktaş, oyuncu değişiklikleriyle çift forvete döndü ve farklı bir oyun sistemiyle oynadı. baskıları da arttı. sonrasında 2 gol buldular. skor eşitlendikten sonra tek forvete döndüler ve biz tekrar ağırlığımızı koymaya başladık. maçı kaybedebilirdik de kazanabilirdik de."

müsabakanın son dakikasında josue ile yakaladıkları pozisyona dikkati çeken riekerink, "o pozisyonu değerlendirebilseydik, maçı döndürebilir ve sahadan 3 puanla ayrılabilirdik. şu andaki hissiyatımı sorarsanız, tabii ki üzgünüm." ifadelerini kullandı.

skoru koruma isteği olabilir"

riekerink, sarı-kırmızılı takımın ikinci yarıda geri çekilmesini, skoru koruma isteğine bağladı.

ikinci yarıya 2-0 önde başladıklarını hatırlatan hollandalı çalıştırıcı, "futbolcularda skoru koruma hissi ve bundan dolayı bir geri çekilme olabilir. bence başka goller de atabilirdik ama sanırım skoru koruma psikolojisine girildi. ayrıca talisca'nın oyuna girişi de bizi ister istemez defans oynamaya itti. tolga defansif anlamda daha geriye çekildi." diye konuştu.

sarı-kırmızılı oyuncuların oyunu yavaşlatma çabalarının tribünlerden tepki aldığı yönündeki soru üzerine riekerink, "bu hiçbir zaman bizim stratejimiz olmadı. bir maç oynuyorsanız ve galip gelecekseniz, işinizi sportif açıdan da iyi yapmanız lazım. o durum tamamen bireysel seçimdir. bizim sportif olarak fair play anlamında doğru şekilde galip gelmemiz gerekiyor." yanıtını verdi.

maç sonunda kendisine, "tebrikler" mi yoksa "geçmiş olsun" denmesini mi tercih edeceğinin sorulması sonrası riekerink, "sanırım 'geçmiş olsun'u tercih ederim. ilk yarı 2-0 öndeydik ve sonra 2-2 oldu. son dakikadaki pozisyonu değerlendirsek 3-2 galip de gelebilirdi. tercihim, 'geçmiş olsun' denmesinden yana. ancak, sonuçta beşiktaş deplasmanı ve 1 puan aldık. yarın duygularım değişebilir." değerlendirmesinde bulundu.

riekerink, "sakatlarımız döndüğünde rekabet daha da artacaktır. şu ana kadar da iyi bir sezon geçiriyoruz." şeklinde görüş belirtti.

oyuncu değişikliği konusu

hollandalı teknik adam, beşiktaş'ın ilk golü öncesi oyuncu değişikliğinin sneijder'in müdahalesiyle yapılmadığı yönündeki bir soru üzerine, böyle bir şeyin gerçekleşmediğini dile getirdi.

soru üzerine, "bu kararın sneijder'le ilgisi yok." diyen riekerink, "neden sneijder'in müdahale ettiğini söylediniz? böyle bir şey yok. tamamen benim verdiğim bir karar. orada korner atılacaktı ve bir organizasyon yapacaksınız. organizasyonu bilen oyuncuyu çıkarıp, yerine yeni birini sokarsanız, sıkıntı olabilirdi. o yüzden değişikliği beklettim. zaten gol de o pozisyonda değil, sonrasında geldi." diyerek sözlerini tamamladı.
 

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;