Kültür-Sanat

Oyuncu Ayberk Atilla defnedildi

Bir süredir kanser tedavisi gören ve Cumartesi günü hayatını kaybeden 71 yaşındaki usta oyuncu Ayberk Atilla, son yolculuğuna uğurlandı.

Konular: Kültür-Sanat
[Fotoğraf: AA]

usta oyuncu ayberk atilla için istanbul büyükşehir belediyesi şehir tiyatroları üsküdar kerem yılmazer sahnesi'nde tören düzenlendi. törende, atilla'nın eşi gül atilla ve kızı beril ünal, taziyeleri kabul etti.

saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende konuşan şehir tiyatroları genel sanat yönetmeni süha uygur, türk tiyatrosunun çok özel, melek kalpli, sevgi, saygı ve huzur dolu bir insanını kaybettiklerini söyledi.

uygur, ayberk atilla'nın bir karıncayı bile incitmeyecek yapıda olduğunu belirterek, "ekim ayının başlarında 'komik-i şehir naşit bey' oyunu için ayberk ağabeye teklif götürdüğüm zaman çok mutlu oldu, heyecanlandı ve sevindi. o aşkla provalara başladı. her şey harika gidiyordu. ta ki yılbaşı günü, 'hastaneye kaldırıldı' haberini alana kadar" diye konuştu.

atilla'nın, hastalığı nedeniyle oyunun prömiyerine çıkamadığını aktaran uygur, "çok üzüldü oyunda olamayacağı ve oyunu aksattığı için. 'sen merak etme. biz her şekilde oyunumuzu perdemizde açacağız' dedik. sağ olsun naşit özcan çok çabuk hazırlandı ve prömiyerimizi yaptık. hepimiz dört gözle aramıza katılmasını beklerken dün (cumartesi) sabah o acı haberi aldık" ifadelerini kullandı.

daha sonra dua edildi ve saygı geçişi yapıldı.

töreninin ardından şakirin camisi'ne götürülen ayberk atilla'nın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından karacaahmet mezarlığı'nda toprağa verildi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;