Pakistan'ın sessiz savaşı

Pakistan'da hükümet dönemini tamamladı

Ülke tarihinde ilk kez bir sivil hükümet, askeri müdahale ya da siyasi değişiklik olmaksızın beş yılı bitirdi. Üç ay içinde seçime gidilecek.

Konular: Dünya

Haberin Öne Çıkanları

Seçim 90 gün içinde

Geçici hükümet kurulacak

Aşraf son kez seslendi

Başbakan Pervez Aşraf, ülke televizyonlarından yayımlanan veda konuşmasında, hükümetinin icraatlarını savundu. [AFP]

pakistan’ın koalisyon hükümeti, askeri darbelerin sık yaşandığı ülkenin tarihinde ilk kez beş yıllık resmi iktidar dönemini kesintisiz olarak tamamladı. anayasaya göre ülkede genel seçimlerin 90 gün içinde yapılması gerekiyor.

kurulacak geçici hükümet pakistan’ı seçimlere götürecek. seçimler öncesinde, ülkede artış gösteren şiddet eylemleri ve ekonomik sorunlar ülkenin ana gündemini oluşturuyor.

kırılgan ülkenin yeni bir siyasi krize sürüklenmemesi için geçici hükümetin de bir an önce oluşturulması önemli. siyasi partiler arasında geçici hükümetle ilgili hızla uzlaşma sağlanması da zor görülüyor.

aşraf son kez seslendi

bu arada, görevi sona eren başbakan pervez aşraf, ülke televizyonlarından yayımlanan veda konuşmasında, hükümetinin icraatlarını savundu.

başbakan, ekonomik reformlar, maaşlardaki artış ve kalkınma projelerini vurguladığı konuşmasında, “pakistanlıların beklentilerini karşılayamadığımız doğru, ama demokrasinin güçlendirilmesi ve sorunların kontrol altında tutulması için elimizden geleni yaptık” şeklinde konuştu.

pakistan hükümeti, beş yıllık dönemini, ordunun üst kesimiyle yaşanılan çatışmalar ve yüksek mahkeme’nin, eski başbakan yusuf gilani dahil iktidar bünyesindeki isimlere karşı başlattığı soruşturmalara rağmen tamamladı.

ülkede güçlü bir konumda bulunan ve müdahaleci eğilimiyle bilinen ordu, gerçekleştirilen darbeler sonucu pakistan’ın 66 yıllık tarihinin yaklaşık yarısında iktidarda bulundu.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;