Gülen örgütü soruşturmaları

Palaz'a yeniden gözaltı

Başbakanlık ofisine dinleme cihazı konmasıyla ilgili davada "casusluk" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan TÜBİTAK'ın eski başkan yardımcısı Hasan Palaz bu kez "sahte resmi belge ve suç delilini gizleme" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Konular: Türkiye
Hasan Palaz, Ocak ayında Ankara'daki Gölbaşı Mahkemesi'nde savunma yapmıştı. [Fotoğraf:AA]

tübitak'ın eski başkan yardımcısı ve tübitak'a bağlı bilişim ve bilgi güvenliği ileri teknolojiler araştırma merkezi'nin başkanı hasan palaz, cumhurbaşkanı erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başbakanlık ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 'böcek' soruşturması kapsamında bu kez "sahte resmi belge ve suç delilini gizleme" suçlamasıyla gözaltına alındı. palaz'ın 'böcek' soruşturması kapsamında 'casusluk' suçlamasıyla açılan davada tutuksuz yargılanmasına ise devam ediliyor. 

ankara emniyeti'ne getirilen palaz'ın ifadesi salı günü alınmaya başlanacak. palaz'ın yanı sıra tübitak'ta çalışan gökhan vıcıl, hamza turhan da gebze'de gözaltına alındı. şüpheliler sahte resmi belge düzenlemek ve suç delilini gizlemekle suçlanıyor. başbakanlık ofisinde bulunan böceklerle ilgili bu üç şüphelinin hazırladıkları raporda, böceklerin konma tarihi 4-5 2011 aralık olarak gösterilmişti. aynı böceklerle ilgili tobb üniversitesi'nin hazırladığı raporda ise bu tarih 20 kasım 2011 olarak yer aldı. 

palaz'ın devam etmekte olan "casusluk" suçlamasıyla yürütülen davada şüpheli 2 diğer polisle, birlikte hareket ettiği iddia edilmişti. palaz'ın yanıltıcı rapor hazırladığı iddianamede yer almıştı. 

tübitak'ın eski başkan yardımcısı palaz hakkında kriptolu telefon dinlemelerine ilişkin soruşturmanın fezlekesinde ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. bu fezlekede palaz'la birlikte 27 kişi daha yer alıyor. ankara cumhuriyet başsavcılığı'nın bu fezleke kapsamında bir iddianame düzenlemesinin ardından  palaz ve 27 diğer şüphelinin yargılanmasına başlanacak. 

13 kişi hakkında dava

cumhurbaşkanı erdoğan'ın çalışma ofisine başbakanlığı döneminde "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasına ilişkin palaz'ın da arasında bulunduğu 13 kişi hakkında ankara 7. ağır ceza mahkemesi'nde dava açılmıştı. palaz'ın da arasında bulunduğu bazı şüphelilere yönelik "örgütlü siyasal amaçlı casusluk suçunu ve diğer işledikleri örgütlü özel hayatın gizliliğini ihlal ve dinleme eylemlerini hangi örgüt, cemaat ya da ülke olduğunun tespitine" ilişkin soruşturma, 'böcek' soruşturmasından ayrılmıştı. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;