Türkiye

Partilerden bayram ziyareti

Bayramın ikinci günü, siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri vardı. Ana gündem Gazze, cumhurbaşkanlığı seçimi ve IŞİD’in Musul’da tuttuğu Türk konsolosluk görevlileri oldu.

partiler bayramlasma main
Ankara'da bayramların ikinci gününde ziyaret bir gelenek [Fotoğraf: AA]

ak parti genel merkezi’nde siyasi parti temsilcilerini genel başkan yardımcısı salih kapusuz, chp genel merkezi’nde genel başkan yardımcısı seyhan erdoğdu ağırladı.

erdoğdu, ak parti’den genel başkan yardımcısı abdulhamit gül başkanlığındaki heyetin ziyaretinde buruk bir bayram yaşandığını söyledi. erdoğdu şöyle konuştu:

“ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı; hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden insanların katledildiği acı günler yaşıyoruz. din adına cinayetlerin işlendiği günler yaşıyoruz. onun için buruk bir bayram. tek tesellimiz, ülkemizin bu ateş çemberinin, şimdilik diyebiliyorum, dışında tutulması.”

ak parti genel başkan yardımcısı gül de filistin, gazze, irak ve suriye'de yaşananlara değinerek, "bu kan ve vahşet hem bölgeyi hem de bütün dünya barışını tehdit ediyor" dedi.

chp milletvekili levent gök’ün türk konsolosluk görevlilerini tutan işid'e ilişkin, “işid'in açacağı tehlikeyi bizler öngörüyoruz, umuyorum ki ülkemizi yöneten iktidar da bunun bilincindedir" sözlerine de akp’li gül yanıt verdi. gül:

"bu hususta işid'le ilgili hükümetimize ya da politikaya ilişkin yapılacak diğer sözlerin de temelsiz olduğunu ifade etmek lazım. türkiye hangi gruba ait olursa olsun, illegal terör gruplarının hepsinin karşısında kalmıştır. bu bir devlet politikasıdır. hükümetin de yaptığı budur."

ip: henüz karar vermedik

chp’yi akp’nin ardından dsp (demokratik sol parti) ve işçi partisi (ip) heyetleri ziyaret etti. chp heyeti çatı aday ekmeleddin ihsanoğlu için ip’den destek istedi. ip genel başkan yardımcısı bayram yurtçiçek ise, "henüz karar vermedik, boykot kararı da almadık. değerlendirmelerimiz sürüyor" dedi.

mhp-ak parti bayramlaşması

milliyetçi hareket partisi (mhp) genel merkezi’nde akp heyetini kabul eden genel başkan yardımcısı emin haluk ayhan ise, cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik uzlaşmanını türkiye’ye her açıdan fayda sağlayacağını söyledi. ayhan’ın sözlerine akp izmir milletvekili hamza dağ, “dokuzun gelişi sekizden belli olur inşallah. sekiz tane seçim geçirdik, hepsinden bir şekilde biz galip ayrıldık. aynı şekilde dokuzuncuda da benzerlikler olabilir” dedi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;