Pakistan'ın sessiz savaşı

Pervez Müşerref tutuklandı

İktidarı döneminde yargıçları görevden almakla suçlanan Pakistan'ın eski lideri, mahkemeye çıkmadan önce ev hapsinde tutulacak.

Konular: Dünya

Haberin Öne Çıkanları

İki gün kalacak

Farklı davalar açıldı

Ülkeye dönmüştü

İki gün ev hapsinde kalacak Müşerref daha sonra mahkemeye çıkartılacak. [Reuters]

pakistan’ın eski devlet başkanı pervez müşerref, başkent islamabad’daki evinde polis tarafından tutuklandı. televizyon kanalları, müşerref’in polis tarafından islamabad’da bir mahkemeye götürülürken çekilen görüntülerini yayımladı.

cuma günü açıklama yapan bir polis yetkilisi, müşerref’in ev hapsinde tutulacağını duyurdu. iki gün ev hapsinde kalacak müşerref, daha sonra mahkemeye çıkartılacak.

pakistan mahkemesi, 1999-2008 yılları arasında iktidarda kalan eski general müşerref hakkında, kıdemli yargıçları görevden alıp iktidarını koruyabilmek için acil durum ilan ederek vatana ihanet ettiği suçlamasıyla tutuklama kararı vermişti. 

farklı davalar açıldı

eski lider hakkında, görevde olduğu dönemde işlediği öne sürülen birçok suçtan açılmış farklı davalar bulunuyor.

2007 yılında öldürülen pakistan'ın eski başbakanlardan benazir butto'nun suikastında ihmali olduğu gerekçesiyle çarşamba günü ravalpindi kentindeki lahore yüksek mahkemesi'nde hakim karşısında çıkan müşerref, kefalet ile serbest bırakıldı.

müşerref, belucistan eyaletinde 2006 yılında isyan hareketinin lideri navab akbar bugti'nin ölümünden de sorumlu tutuluyor.

dört yıl sonra döndü

general müşerref 1999’da darbeyle yönetimi ele geçirmiş, sekiz yıldan fazla bir süre ülkeyi yönetmişti. 2008 yılında iktidarı kaybeden müşerref, yerine gelen hükümetin kendisine yönelttiği 'görevi kötüye kullanma' suçlamasına karşı kendi isteğiyle ingiltere'ye gitmişti.

müşerref, taliban'ın ölüm tehditlerine ve tutuklanma olasılığına rağmen dört yılı aşkın bir süre londra ve dubai'de yaşadıktan sonra mart ayının sonunda ülkesine dönmüştü.

pakistan mahkemesi hakkında çok sayıda dava ve tutuklama kararı bulunan müşerref'i, ülkeye dönmesinden bir hafta önce, döndüğü zaman 10 gün içerisinde hakim karşısında çıkma şartı ile kefalet karşılığı serbest bırakmıştı.

seçim komisyonu, bu haftanın başında, gelecek ay yapılacak seçimlere katılmaya hazırlana müşerref'in meclisi yönetemeyeceğine hükmetti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;