Asya - Pasifik

Pet şişede papağan kaçakçılığı

Endonezya’da pet şişelerin içine sıkıştırılarak yurtdışına kaçırılmak istenen 24’ten fazla papağan ele geçirildi.

Konular: Çevre
Pet şişe içine sıkıştırılan papağanların her biri yaklaşık 980 dolar değerinde. [Fotoğraf: Reuters]

endonezya’nın doğu java bölgesinde yer alan surabaya kentindeki tanjung perak limanı'nda görev yapan gümrük polisi, yasadışı yollarla yurtdışına çıkarılmak istenen 24’ten fazla papağını pet şişelerin içine yerleştirilmiş halde ele geçirdi.

her biri yaklaşık 980 dolar değerinde olan hayvanlar kurtarıldıktan sonra sağlık kontrolüne alındı.

sarı ibikli cinsindeki papağanlar dünya doğa ve doğal kaynakları koruma birliği tarafından 2007 yılında “nesli tükenmekte olan hayvanlar” kategorisine alınmıştı. bu papağanların doğadaki sayısının 7 binden az olduğu tahmin ediliyor.

endonezya’da her yıl 10 binden fazla papağanın yurtiçi ve yurtdışında yasadışı ticareti yapılıyor. ülkedeki yaygın kuş kaçakçılığı sırasında hayvanların yüzde 40'ı telef oluyor.

kaynak: reuters, mailonline

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;