Spor

Pistorius’a 10 yıl isteniyor

Savcı, kız arkadaşını taksirle öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı atlet Oscar Pistorius’un en az 10 yıl hapis yatmasını istedi. Ceza salı günü açıklanacak.

Konular: Diğer Sporlar
Pistorius Londra 2012'de bedensel engeli bulunmayan atletlerle yarışmıştı. [Fotoğraf: AFP]

savcı gerrie nel, “kamu vicdanını rahatlatacak ceza en az 10 yıldır” dedi.

davaya bakan hakim thokozile masipa, kararın salı günü açıklanacağını söyledi.

oscar pistorius 14 şubat 2013’te kız arkadaşı reeva steenkamp’ı öldürdü. güney afrikalı ampute atlet, kız arkadaşını hırsız sanarak ateş ettiğini savundu.

mahkeme pistorius’u kasten değil teksirle cinayetten suçlu buldu. cezanın belirleneceği duruşma 13 ekim pazartesi başladı.

güney afrika yasalarında teksirle cinayet suçu için verilebilecek en yüksek ceza 15 yıl hapis. bir alt sınırsa bulunmuyor.

paralimpik oyunları'nda altı şampiyonluğu bulunan pistorius, olimpiyatlarda mücadele eden ilk engelli atlet.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;