PKK

PKK operasyonu: 10 ölü

Bitlis'te güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 10 PKK'lı ölü, 2 PKK'lı sağ olarak ele geçirildi. Çatışmalarda 1 asker ve 1 korucu hafif yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü bitlis'te 20 şubat'ta bitlis jandarma bölge komutanlığına bağlı birlikler tarafından 'şehit güvenlik korucusu nihat çaprak-41 operasyonu' başlatıldı. merkeze bağlı sehi ormanları bölgesinde başlatılan operasyonda, güvenlik güçleri, cuma günü bir grup pkk'lı ile karşılaştı. güvenlik güçlerinin, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. çıkan çatışmada 3'ü kadın 8 pkk'lı öldürken, 2 pkk'lı ise sağ yakalandı. devam eden operasyonda sonraki saatlerde 2 pkk'lı daha öldürüldü. operasyon bölgesinde pkk'lılara ait sığınak ve barınaklarda ise çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

çatışmalarda 1 asker ile 1 köy korucusu ise hafif yaralandı. yaralı asker ve korucu bitlis devlet hastanesi'nde tedavi altına alınırken, konuyla ilgili içişleri bakan yardımcısı sebahattin öztürk de açıklama yaptı. bitlis'e gelen bitlis polisevi'nde stk temsilcileri ve kanat önderleriyle toplantı yapan bakan yardımcısı öztürk, bölgedeki operasyonların hava destekli olarak sürdürüldüğünü söyledi. bakan yardımcısı öztürk,  pkk'ya ağır darbelerin indirildiğini, bu operasyonların bölgedeki tüm pkk'lılar bitinceye kadar da sürdürülüceğini söyledi.

askeri araca saldırı

[Fotoğraf: DHA]

mardin-diyarbakır karayolunun 20'nci kilometresinde bulunan eroğlu köyü mevkiinde daha önce pkk'lılarca yol kenarına döşenmiş bir patlayıcı, saat 10.30 sıralarında, askeri bir aracın geçişinden hemen sonra patlatıldı. meydana gelen patlamada yaralı ve can kaybının olmazken karayolunda hasar oluştu. patlamanın ardından bölgeye jandarma ve ambulans ekipleri sevk edildi.

bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, mardin-diyarbakır karayolunu çift taraflı olarak trafiğe kapattı. daha sonra bölgeye giden olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın olduğu noktadan metal parçaları ve toprak numuneleri aldı. olay yeri incelemesinin ardından yol onarım çalışmaları başlatıldı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;