PKK

PKK saldırısı: Biri binbaşı 6 şehit

Van'ın Tendürek bölgesinde PKK'lılar yol kesip araçları ateşe verdi. Olay yerine giden askerler uzaktan kumandalı bombayla saldırıya uğradı. Ardından da PKK'lılar zırhlı araçlara roketatarla ateş açtı. Biri binbaşı 6 asker şehit oldu. 2 asker yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye

van'ın çaldıran ve ağrı'nın doğubayazıt ilçeleri arasındaki karayolunda bugün aralarında tir'ların da bulunduğu 12 aracı ateşe veren pkk'lıların, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

pkk'lılar çaldıran- doğubayazıt karayolunu saat 13.00 sıralarında kesti. çaldıran'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan tendürek dağı eteklerindeki soğuksu bölgesinde araçları durduranörgüt üyeleri sürücüleri indirdi ve aralarında uluslararası nakliyat tir'larının da bulunduğu 12 aracı ateşe verdi.

olayın haber alınması üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi ve helikopter destekli operasyon başlatılırken, çaldıran- doğubayazıt kara yolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.

saat 17.00 sıralarında bölgeye giden zırhlı askeri araçların geçişi sırasında pkk'lılar yola önceden tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı, uzaktan kumandayla infilak ettirdi, ardından da roketatarla ateş açtı. askerler de karşılık verince çatışma çıktı.

pkk'lılar açtığı ilk ateşle 1'i binbaşı 6 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. yaralılar helikopterle van'a getirilerek tedavi altına alındı.

olay üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edilerek, saldırganları etkisiz hale getirilmesi için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

atmak istedikleri el bombası araçta patladı

şırnak'ın silopi ilçesine 5 kilometre mesafedeki botaş kontrol noktasında akşam saatlerinde meydana geldi. güvenlik güçleri şüphelendikleri bir araca 'dur' ihtarında bulundu. ihtara uymayıp kaçan ve takibe alınan araçtan, güvenlik güçleri el bombası atıldı. ardından pkk'lılar atmak istediği ikinci el bombası ise araçta patladı. patlamada araçta bulunan 2'si kadın 3 pkk'lı öldü. araçta yapılan aramada 1 kalaşnikof tüfek, 2 şarjör, 1 tabanca, 2 el bombası ele geçirildi.

gri listedeki pkk'lı öldürüldü

bingöl valiliği, güvenlik güçlerinin ortaçanak bölgesinde düzenlediği operasyonlarda 3 pkk'lının öldürüldüğünü duyurdu. öldürülen pkk'lılar arasında içişleri bakanlığı tarafından yayınlanan "aranan teröristler listesi"ndeki 300 bin lira ödüllü gri listede bulunan 'rodi-piling' kod adlı abidin bayram'ın da bulunduğunu açıkladı. valilik açıklaması şöyle:

"49'uncu komando tugayı harekat komutası'ndaki bingöl il jandarma komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından, 21 mayıs 2016 tarihinde bingöl ili merkez ilçe ortaçanak bölgesinde icra edilen 'şehit jandarma komando er elvan çınan-3' operasyon faaliyeti esnasında silahları ile birlikte ölü olarak 3 erkek pkk/kck terör örgütü mensubu ele geçirilmiştir. yapılan araştırmalar sonucunda ölü olarak ele geçirilen pkk/kck terör örgütü mensuplarından birinin, içişleri bakanlığı tarafından yayınlanan, '3713 sayılı terörle mücadele kanunu' kapsamında gri renk 300 bin tl ödüllü listede bulunan rodi-piling kod adlı abidin bayram isimli pkk/kck terör örgütü mensubu olduğu tespit edilmiştir. güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

bitlis'te çatışma: 1 yaralı

bitlis'te merkeze bağlı bölükyazı jandarma karakol komutanlığı'na ateş açan pkk'lılara güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. çatışmada bir uzman çavuş yaralandı. yaralı asker, helikopterle bitlis devlet hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. çatışmanın ardından kaçan pkk'lılar etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

salı günü şiddetli çatışmaların yaşandığı mardin'in nusaybin ilçesinde 25 pkk'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;