PKK

PKK'lılar muhtarı öldürüp, jandarmaya tuzak kurdu

Mardin'de PKK'lılar köy muhtarını öldürdü. Olayın bildirilmesi üzerine ambulans ve askerler köye giderken PKK'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 8 asker yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye

mardin'in merkez artuklu ilçesi'nin bağlıca köyü'ne baskın düzenleyen pkk'lılar daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan kazım kavak'ı öldürdü. olayın bildirilmesi üzerine ambulans ve askerler köye giderken pkk'lıların yola önceden tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu 8 asker yaralandı.

saldırı saat 12.30 sıralarında mardin'in merkez artuklu ilçesi bağlıca köyü'nde meydana geldi. köye baskın yapan pkk'lılar köyde daha önce muhtarlık ve geçici köy koruculuğu yapan kazım kavak'a ateş ederek öldürdü. olayın duyulmasının ardından köye ambulansla ve artuklu ilçe jandarma komutanlığı'ndan askerler sevk edildi. pkk'lılar köy yakınlarında yola önceden tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. şiddetli patlamada araçta bulunan 8 asker yaralandı. saldırıda ambulansta bulunan personelden yaralanan olmadı. yaralı askerler ambulanslarla mardin devlet hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

saldırının ardından karayolu güvenlik güçleri tarafından kapatılarak, bölgede kaçan pkk'lıları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;