PKK

"PKK'nın Nusaybin sorumlusu öldürüldü"

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda, örgütün Nusaybin sorumlusu "Hebatkar-Karker" kod adlı Zamani Çamak adlı PKK'lı öldürüldü.

Konular: Türkiye, PKK
ARŞİV [Fotoğraf: AA]

dha'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre, mardin'in nusaybin ilçesindeki dört mahallede devam eden atmaca-7 müşterek özel birlik operasyonu'nda, pkk'nın nusaybin sorumlusu "hebatkar-karker" kod adlı zamani çamak öldürüldü.

30 mayıs'ta düzenlenen operasyonda bu pkk'lıya ait 5 kalaşnikof tüfeği, bir tabanca, bir dürbün, iki rpg-7 roketatar da ele geçirildi.

bingöl ili karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlı pkk'lının 1997 yılında kendi isteğiyle pkk'ya katıldığı, hakkında 32 "aranıyor" suç kaydı olduğu bildirildi. 2012 yılından itibaren "mardin eyaleti özel güç sorumlusu derçem çevrim" adıyla faaliyet yürüttüğü ve ocak 2016'dan itibaren de nusaybin’de örgütün sorumlusu olduğu kaydedildi.

aynı operasyonda; nusaybin ikinci sorumlusu "kava" kod adlı veysi akgün adlı pkk'lının ise 23 mayıs'ta öldürüldüğü bildirildi.

"nusaybin'den kaçıracaklardı"

bölgedeki güvenlik kaynaklarından, pkk'nın dağ kadrosunun örgüt mensubu zamani çamak’ı kaçırmak için nusaybin’de oldukları öğrenildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;