Euroleague

Play-off perdesi açılıyor

Türkiye'nin ilk kez üç takımla birden mücadele edeceği Euroleague play-off'larda heyecan bugün başlıyor. Perdeyi Yunanistan'da Fenerbahçe açıyor.

Türk takımları 11 maçtır Pana'nın sahasında kazanamıyor. [AA]

bu sezon format değişikliğine gidilerek 16 takımlı lig usulüne göre oynanan organizasyonda, normal sezonda ilk 8'e giren takımlar çeyrek final mücadelesi verecek.

euroleague'de play-off mücadelesi, türk basketbolu için bir ilke sahne olacak. normal sezonda ilk 8'e girmeyi başaran fenerbahçe, anadolu efes ve darüşşafaka doğuş, çeyrek final biletini aldı. türk basketbolu euroleague'de bu seviyede ilk kez aynı anda 3 takımla temsil edilecek.

euroleague maç programı şöyle:

1. maçlar

bugün:

20.00 cska moskova (rusya)-baskonia (ispanya)

21.00 panathinaikos superfoods (yunanistan)-fenerbahçe

19 nisan çarşamba:

21.00 olympiakos (yunanistan)-anadolu efes

22.00 real madrid (ispanya)-darüşşafaka doğuş

2. maçlar

20 nisan perşembe:

20.00 cska moskova-baskonia

21.00 panathinaikos superfoods-fenerbahçe

21 nisan cuma:

21.00 olympiakos-anadolu efes

22.00 real madrid-darüşşafaka doğuş

3. maçlar

25 nisan salı:

20.45 fenerbahçe-panathinaikos superfoods

22.00 baskonia-cska moskova

26 nisan çarşamba:

19.30 anadolu efes-olympiakos

21.15 darüşşafaka doğuş-real madrid

4. maçlar (gerekirse)

27 nisan perşembe:

20.45 fenerbahçe-panathinaikos superfoods

22.30 baskonia-cska moskova

28 nisan cuma:

19.30 darüşşafaka doğuş-real madrid

21.15 anadolu efes-olympiakos

5. maçlar (gerekirse)

2 mayıs salı:

panathinaikos superfoods-fenerbahçe

olympiakos-anadolu efes

real madrid-darüşşafaka doğuş

cska moskova-baskonia

3 galibiyete ulaşan dörtlü final'de

play-off serisinde 3 galibiyete ulaşan takımlar, istanbul'da yapılacak dörtlü final'e kalacak.

normal sezonu sırasıyla ilk 4'te bitiren real madrid, cska moskova, olympiakos ile panathinaikos superfoods, play-off'ta saha ve seyirci avantajına sahip olacak. eşleşmelerde ilk 2 maçlar, bu takımların sahasında oynanacak.

üçüncü maçlar ise ligi 5 ila 8. sıra arasında bitiren fenerbahçe, anadolu efes, baskonia ve darüşşafaka doğuş'un sahasında yapılacak. gerekirse 4. karşılaşmalara yine bu takımlar ev sahipliği yapacak.

eşleşmelerde durum 2-2 olursa dörtlü final'e çıkacak takımı belirleyecek müsabaka, ilk 4 sırada yer alan ekiplerin ev sahipliğinde oynanacak. türk takımlarının rakiplerini elemesi için mutlaka deplasmanda en az bir kere kazanması gerekecek.

perdeyi fenerbahçe açıyor

fenerbahçe bugün yunanistan'ın panathinaikos superfoods takımına konuk olacak.

toplam 3 galibiyet elde edecek takımın tur atlayacağı eşleşmede, ilk maç atina'da oaka arena'da saat 21.00'de başlayacak.

ligde normal sezonu 19 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 4. sırada tamamlayan panathinaikos superfoods, 18 galibiyet ve 12 yenilgiyle 5. sırayı alan fenerbahçe karşısında saha avantajına sahip oldu. ikinci maçı da atina'da oynanacak eşleşmede üçüncü ve gerekirse dördüncü karşılaşmaya ülker sports arena ev sahipliği yapacak. seride durum 2-2 olursa beşinci ve son maç atina'da oynanacak ve dörtlü final'e kalan takım belli olacak.

fenerbahçe ve panathinakos superfoods arasında normal sezonda oynanan maçları ev sahibi takımlar kazandı.

sezonun 12. haftasında oaka arena'da oynanan maçı yunan ekibi 81-70 galip bitirdi. normal sezonun 18. haftasında ise fenerbahçe rakibini istanbul'da 21 sayı farkla 84-63 mağlup etti.

obradovic için duygusal eşleşme

fenerbahçe'nin tecrübeli başantrenörü zeljko obradovic, tarihi başarılar elde ettiği eski takımı panathinaikos superfoods'a karşı mücadele edecek.

kariyerinin en başarılı dönemini panathinaikos ile geçiren sırp başantrenör, efsanesi haline geldiği eski takımıyla 5 kez avrupa'nın en büyük kupasını kaldırdı.

panathinaikos'ta aralıksız 13 yıl (1999-2012) çalışan obradovic, bu sürede yunan ekibine 23 kupa kazandırdı.

oaka arena'da türk takımları galibiyeti unuttu

türk takımları, panathinaikos'u deplasmanda 11 yıldır yenemiyor.

yunan temsilcisi iç saha maçlarını oynadığı oaka arena'da en son bir türk takımına 8 mart 2006'da yenilmişti.

o tarihten bu yana panathinaikos, sahasında türk takımlarıyla oynadığı 17 maçı da kazandı. panathinaikos'u atina'da son yenen türk takımı ise o zamanki adıyla efes pilsen (anadolu efes) oldu. efes pilsen rakibini 11 yıl önce oaka arena'da 76-73 mağlup etmişti.

aradan geçen sürede atina'da anadolu efes ve fenerbahçe yedişer, darüşşafaka doğuş 2, galatasaray ise 1 kez panathinaikos'a yenildi.

fenerbahçe'nin dörtlü final'e kalması için türk takımlarının atina'daki 11 yıllık galibiyet hasretini bitirmesi gerekiyor. obradovic'in öğrencileri, panathinaikos superfoods'u yaklaşık 19 bin kapasiteli oaka arena'da yenemezse dörtlü final oynama şansı yakalayamayacak.

fenerbahçe'de bogdanovic, panathinaikos superfoods'ta james ön planda

takımın en etkili isimleri olarak fenerbahçe'de bogdan bogdanovic, panathinaikos superfoods'ta ise mike james ön plana çıkıyor.

sarı-lacivertlilerin sırp yıldızı normal sezonda 13,6, panathianikos superfoods'un abd'li oyun kurucusu james ise 12,9 sayı ortalamasıyla takımında en skorer isim oldu.

iki takımın tecrübeli oyun kurucuları da eşleşmede kilit rol oynayacak. yunan oyun kurucu kostas sloukas ile ali muhammed, obradovic'in en önemli silahlarının başında geliyor. panathinaikos superfoods, dimitris diamantidis'in geçen sezon emekli olmasından sonra bu boşluğu bir başka yunan oyun kurucu nick calathes ve james'le doldurmaya çalışıyor.

calathes, bu sezon, maç başına 5,7 asist yaptı. takımın en fazla süre alan ismi durumunda bulunan calathes, avrupa ligi'nin şu anda en fazla asist yapan 5 isminden biri oldu.

eşleşmede bir başka çekişme ise pota altında yaşanacak. fenerbahçe'de uzunlar ekpe udoh ile jan vesely, yunan ekibinde ise chris singleton ve ioannis bourousis ön planda olan isimler.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;